Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Slatki šampinjoni

Slatki keksići u obliku gljiva.

Ovi šarmantni prhki i aromatični keksići s okusom vanilije i nalik na svima nam poznate male gljive privukli su me na prvi pogled. Odlična su ideja za nešto brzo, a slatko, jer su meni bili gotovi u svega sat vremena. Recept je preuzet s uvijek maštovitog (i punog krasnih fotografija) bloga Tortelina.



Sastojci :
  • 1 šalica = 2,5 dcl
  • 230 g maslaca, sobne temperature
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 3 šalice brašna( pola oštro, pola glatko)
  • 1 šalica gustina
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica kakaa
  • bočica uskog grla


Postupak
:
  1. Pećnicu uključiti da se zagrije na 190 C. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Maslac pjenasto izradite sa šećerom u prahu. Dodajte jaja, kratko izmiksajte pa dodajte aromu vanilije.Isključite mikser, pa dodajte, umiješajte suhe sastojke, brašno s praškom za pecivo i gustinom. Rukama umijesite glatko tijesto, ako se lijepi dodajte još malo brašna ili gustina.
  3. Rukom uzimajte, trgajte male komadiće tijesta koje potom rukama oblikujte u kuglice veličine oraha i slažite u pripremljen lim. Kuglice trebaju biti malo razmaknute, ne previše jer tijekom pečenja neće previše narasti.
  4. Za označavanje "peteljki" pripremite dvije manje posudice ili tanjurića. U jedan stavite malo vode, a u drugi kakao. Grlo flašice ( najbolje ona od arome) prvo umočite u vodu, a zatim u kakao i nakon toga utisnite krug na kuglici. Nastavite umakanje flašice u vodu i kakao dok sve kuglice ne budu "označene".Šampinjone pecite u zagrijanoj pećnici oko 10-tak minuta . Keksiće ostavite u limu da se ohlade, pa poslužite.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Spadate li u ljubitelje curryja i kod kuće možete postići efekt onog iz restorana!

Gastronomija

Heljda je nekada, uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana, budući je vrlo jednostavna za uzgoj jer uspijeva na siromašnoj, jako pjeskovitoj zemlji s dosta...

Savjeti stručnjaka

Hrana koju kupujemo sadrži mnogo toksičnih aditiva. To znači da je promijenjena kako bi nas učinila gladnima i pogoršala naše emocionalne prehrambene navike.

Gastronomija

Hladnu cold brew kavu zavoljet ćete jer ima mekši, slađi i manje kiselkast okus što je najveća prednost za one koji žele osvježenje s...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.