Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Slatki šampinjoni

Slatki keksići u obliku gljiva.

Ovi šarmantni prhki i aromatični keksići s okusom vanilije i nalik na svima nam poznate male gljive privukli su me na prvi pogled. Odlična su ideja za nešto brzo, a slatko, jer su meni bili gotovi u svega sat vremena. Recept je preuzet s uvijek maštovitog (i punog krasnih fotografija) bloga Tortelina.



Sastojci :
  • 1 šalica = 2,5 dcl
  • 230 g maslaca, sobne temperature
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 3 šalice brašna( pola oštro, pola glatko)
  • 1 šalica gustina
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica kakaa
  • bočica uskog grla


Postupak
:
  1. Pećnicu uključiti da se zagrije na 190 C. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Maslac pjenasto izradite sa šećerom u prahu. Dodajte jaja, kratko izmiksajte pa dodajte aromu vanilije.Isključite mikser, pa dodajte, umiješajte suhe sastojke, brašno s praškom za pecivo i gustinom. Rukama umijesite glatko tijesto, ako se lijepi dodajte još malo brašna ili gustina.
  3. Rukom uzimajte, trgajte male komadiće tijesta koje potom rukama oblikujte u kuglice veličine oraha i slažite u pripremljen lim. Kuglice trebaju biti malo razmaknute, ne previše jer tijekom pečenja neće previše narasti.
  4. Za označavanje "peteljki" pripremite dvije manje posudice ili tanjurića. U jedan stavite malo vode, a u drugi kakao. Grlo flašice ( najbolje ona od arome) prvo umočite u vodu, a zatim u kakao i nakon toga utisnite krug na kuglici. Nastavite umakanje flašice u vodu i kakao dok sve kuglice ne budu "označene".Šampinjone pecite u zagrijanoj pećnici oko 10-tak minuta . Keksiće ostavite u limu da se ohlade, pa poslužite.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način,...

Gastronomija

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.