Ovi šarmantni prhki i aromatični keksići s okusom vanilije i nalik na svima nam poznate male gljive privukli su me na prvi pogled. Odlična su ideja za nešto brzo, a slatko, jer su meni bili gotovi u svega sat vremena. Recept je preuzet s uvijek maštovitog (i punog krasnih fotografija) bloga Tortelina.

Sastojci :

Postupak :

Sastojci :
- 1 šalica = 2,5 dcl
- 230 g maslaca, sobne temperature
- 1 šalica šećera u prahu
- 2 jaja
- 1 žličica arome vanilije
- 3 šalice brašna( pola oštro, pola glatko)
- 1 šalica gustina
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica kakaa
- bočica uskog grla
Postupak :
- Pećnicu uključiti da se zagrije na 190 C. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Maslac pjenasto izradite sa šećerom u prahu. Dodajte jaja, kratko izmiksajte pa dodajte aromu vanilije.Isključite mikser, pa dodajte, umiješajte suhe sastojke, brašno s praškom za pecivo i gustinom. Rukama umijesite glatko tijesto, ako se lijepi dodajte još malo brašna ili gustina.
- Rukom uzimajte, trgajte male komadiće tijesta koje potom rukama oblikujte u kuglice veličine oraha i slažite u pripremljen lim. Kuglice trebaju biti malo razmaknute, ne previše jer tijekom pečenja neće previše narasti.
- Za označavanje "peteljki" pripremite dvije manje posudice ili tanjurića. U jedan stavite malo vode, a u drugi kakao. Grlo flašice ( najbolje ona od arome) prvo umočite u vodu, a zatim u kakao i nakon toga utisnite krug na kuglici. Nastavite umakanje flašice u vodu i kakao dok sve kuglice ne budu "označene".Šampinjone pecite u zagrijanoj pećnici oko 10-tak minuta . Keksiće ostavite u limu da se ohlade, pa poslužite.
In this article:brašno, gljiva, gustin, jaja, maslac, nada duhović, recept, šampinjoni
Written By
admin

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login