Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Sloboda plesa plodnosti

Pronađite u sebi senzualnu, elegantnu i nadasve slobodnu ženu.

Iskoristite graciozne pokrete trbušnog plesa.

Orijentalni ili trbušni sinonim je za srednjoistočne i bliskoistočne plesne stilove. Vjerovanje kako je trbušni ples izmišljen za uživanje pripadnika jačeg spola rašireno je gotovo u cijelom svijetu, ali prava istina je sasvim drugačija.

U davna vremena kada je trbušni ples nastao, imao je slavljenički karakter. Žene su ga, naime, plesale samo među sobom, nikada pred muškarcima. Dolaskom na Zapad prestaje biti rezerviran samo za ženske oči i poprima zabavljački karakter.

Odakle nam stižu osmice

Postoje različite teorije o podrijetlu trbušnog plesa, ali jedna od uvriježenih je kako su ga najprije prakticirali pri vjerskim obredima. Veličala su se ženska božanstva i sposobnost žene za kreiranjem novog života.

Tako se tijekom plesa oštrim pokretima kukova i namjernim stezanjem trbušnih mišića, danas poznatijih kao osmice, oponaša žensko tijelo tijekom poroda. Također se naziva i ples plodnosti.

Tijekom 19. stoljeća ples se širi i na zapadne zemlje, gdje je izvedba trbušnih plesačica bila hvaljena, ali i smatrana raskalašenom. Naime, tada se razotkrivanje dijelova ženskog tijela, koje je karakteristično za trbušni ples, smatralo skandaloznim.

Danas je trbušni ples rasprostranjen po cijelom svijetu, te ne jenjava zanimanje za učenje ove orijentalne vještine pokreta tijela.

Plesačica u vama

Kod tehnike plesa najčešće se kružnim kretnjama izoliraju dijelovi tijela, najčešće ramena ili bokovi. Naglim otvaranjem ili zatvaranjem tijela plesačica zapravo titra tijelom i "kotrlja" trbušnim mišićima, što mnogima izgleda seksi i senzualno.

Ponekad se pri plesu koriste rekviziti poput košare, mačeva, svijeća te velova i činela.

Trbuhom za dušu i tijelo

Ples ublažava krvožilne tegobe te povećava gipkost i snagu tijela. Također jača trbušne mišiće, torzo, kralježnicu i noge.

Trbušni ples je pogodan za osobe svih godina i tjelesne građe, a može biti onoliko zahtjevan koliko vi to želite.

Što se tiče mentalnog zdravlja, plesom upoznajemo bolje svoje tijelo te se s vremenom ugodnije osjećamo u vlastitoj koži. Povećava samopouzdanje i optimizam u svakodnevnom životu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Kada s nekim ulazite u vezu, postoje stvari koje o toj osobi trebate znati.

Duh i tijelo

Vrijeme „za sebe“ pomaže nam da se povežemo sa sobom, napunimo baterije, oslobodimo stresa što nam pomaže da bolje spavamo, daje nam veću kontrolu...

Savjeti i preporuke

Na našem tržištu, proizvod je predstavljen zajedničkom kampanjom ambasadorice branda – glazbenice Nike Turković i  jednom od najrespektabilnijih hair stilistica na ovom području –...

Zdravstveni karton

One su žene, hrabre, jake i spremne ispričati svoju priču. Onu koju uvijek treba iznova ponavljati - mamografija može spasiti život!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.