Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Smijanje je zdravo

Četiri zdrava razloga da odmah nabacite osmijeh na lice.

Znate li što je musculus risorius? Poznat kao mišić smijeha, jedan je od mnogih na vašem licu koji je aktivan upravo onda kada ste sretni i kada razvučete osmijeh od uha do uha. Ukoliko ste veseljak i često nasmijani, dobro za vas, ali ukoliko ste poznati kao mrgud, riješite se takve reputacije. Ako zbog ničega, onda zbog zdravlja.

1. Smijanje vas čini privlačnima

Koliko god vas iritirao nečiji smijeh, ne možete si pomoći i gledate pozorno tu osobu. Pitate se zašto se smije i što ju čini sretnom. Živcira vas upravo zato što biste se i vi htjeli razvući usne u osmijeh i biti sretni. Ne dajte da vas išta sprječava – smijte se na sav glas i budite u centru pažnje. Imajte na umu da time činite pozitivne stvari za vaš izgled jer se tada  koža i mišići lica zatežu, stoga ćete dulje izgledati mlađe.

A kad vas zaboli trbuh od smijeha, znajte da ste održali i svoje trbušne mišiće aktivnima neko vrijeme i time zamijenili vježbe učvršćivanja.2. Osmijeh od srca za uredan tlak

Istraživanja koja su provedena, dokazala su da smijeh smanjuje tlak i osnažuje srce. To se vrlo lako može izmjeriti. Također osnažuje i romantično srce, budući da je izraz ljubavi prema drugima.

3. Poboljšava imunološki sustav

Sustav za obranu od bolesti  nevjerojatan je obrambeni mehanizam koji zbog pogrešnog načina života zna i oslabiti. Vaše je tijelo opušteno dok se smijete što pridonosi zdravlju. Pored toga, smijanjem se izlučuje hormon poznat i kao prirodni lijek protiv bolova, endorfin, kao i hormon sreće serotonin.

Stres? Smijte se i nestat će. Vaše misli preusmjerit će se na ono pozivitno i učinit će vas samopouzdanijima.4. Zarazan je – nasmijte i svoje najbliže

Nasmijana osoba donosi sreću drugima i poboljšava njihovo raspoloženje. Stoga, ukoliko ste se uvalili u gabulu pa primjerice niste ispoštovali rok koji vam je šef zadao za novi projekt, jednostavno ga šarmirajte osmjehom. Njegova reakcija neće biti toliko strašna.

Osmjehnite se svakoj osobi u svakom trenutku. Iznenadit ćete se koliko će vas to opustiti, ali i učiniti poželjnim društvom. Razloga za smajl uvijek ima, a na vama je da ih prepoznate. 🙂

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Recite zbogom suhoj koži i pozdravite hidratiziranu, zdravu i nahranjenu kožu. Imamo četiri nova proizvoda koji mogu učiniti razliku.

Beauty report

Naime, gotovo 70 % svjetske populacije smatra svoju kožu osjetljivom ili preosjetljivom.

Savjeti stručnjaka

Umjesto uzimanja antibiotika, pojava virusa i prehlada može se smanjiti na prirodan način, svakodnevnim uzimanjem dodataka prehrani.

Darivanje

NIVEA Cellular Luminous Anti-Age Serum protiv staračkih pjega smanjuje staračke pjege nastale tijekom 10 godina, s vidljivim rezultatima nakon 2 tjedna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.