Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Smijte se više i živite dulje

Dar smijeha i optimizma je dug život.

Ako želite puhati sto svjećica na svojoj rođendanskoj torti, obratite pozornost na pozitivno i uljepšajte svoj dan osmijehom! Naime, istraživači su ustanovili kako su stogodišnjaci u pravilu ekstrovertirani i prihvaćaju svijet iz bezbrižne perspektive.

"U stvari nismo sigurni što im je osiguralo duboku starost. Možda njihova osobnost ili nešto drugo što se tiče genetike? Naše otkriće da ovi stogodišnjaci imaju zajedničke pozitivne crte osobnosti sugerira kako bi one mogle biti povezane s dugovječnošću", objasnio je dr. Nir Barzilai, direktor Einsteinovog instituta za istraživanje starenja i voditelj studije.Dodao je kako je poanta studije da iako stogodišnjaci sada imaju vedru osobnost, to nije nužno bio slučaj prije. Samim time, pruža se nada svima kako mogu imati novi pogled na život i kasnije u životu. U ispitivanje je bilo uključeno preko 240 osoba starijih od 95 godina – tri četvrtine su bile žene, a svi su ispitanici pripadali istoj rasi.

Odgovorili su na složeni upitnik koji je analizirao njihovu osobnost. Većina starijih osoba bila je opuštena, prijateljski nastrojena, savjesna i optimistična u vezi svog života. Dovoljno da razmislite o tome kakav je vaš pogled na život, zar ne? Studija je objavljena u časopisu Aging.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Laž je neizostavan element međuljudskih odnosa, odnosa prema samima sebi i svemu onom što nas okružuje.

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Duh i tijelo

Koliko ste često okruženi ljudima koji stalno pričaju o onome što im nedostaje, onima koji su nezadovoljni zadovoljni svojim životom?

Seks

Iako su potpuno nepovezani, seks i smijeh imaju više od nekoliko zajedničkih stvari.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.