Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Snježne grudi

Što s preostalim bjelanjcima

U predbožićno doba često nakon pečenja kolača ostane i dosta bjelanjaka. Ovo je recept za vrlo ukusne kolačiće kojima je osnova snijeg od bjelanjaka. Izuzetno su laki za pripremiti, lijepog su izgleda te zanimljivog i osvježavajućeg okusa. Nisu tipične puslice i nikako nisu suhi poput puslica. Sličan sam recept dobila od muževe bake i malo ga prilagodila mojem ukusu. U originalu se koriste i male okrugle oblatne na koje se potom stavi snježna masa ali one doista nisu potrebne.

Potrebno je:

3 bjelanjka
Prstohvat soli
100 g šećera
200 g kokosovog brašna (naribani suhi kokos)
Naribana korica i sok jednog bio limuna (organski uzgojenog)

50 g Crne čokolade

snjezne grudi1Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 160°C. Istući bjelanjke u kuhinjskom stroju ili mikserom u čvrsti snijeg.

2. Polako uz miješanje dodavati šećer i potom lagano preklopiti (drvenom kuhačom) kokos i koricu limuna. Na kraju dodati i limunov sok.

3. Na lim za pečenje staviti masni papir za kolače te ga lagano navlažiti vodom kako bi se makroni kasnije lakše mogli odljepiti. Snježnu masu s dvije žličice stavljati na papir. Peći 15-20 minuta dok ne počnu poprimati zlatnu boju. Izvaditi iz pećnice i zajedno s papirom staviti na rešetku da se dobro ohlade.

4. Čokoladu rastopiti na pari. Voda ne smije prejako vriti u posudi koja se nalazi ispod one u kojoj rastapate čokoladu. Jer ako je vrijenje prejako, čokolada bi se mogla zapeći kao kad ju otapate u posudi na štednjaku. Na svaki makron dodati po malo veću kap čokolade i – grudi od snijega su gotove!

Ako nekom zadrhti ruka, to nije manje ukusno iako izgleda ovako:

snjezne grudi2U slast!

(Marina kuharica)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

U moru novootvorenih lokacija, na vrhu liste ipak se nalaze dobro poznata imena, među kojima je i slastičarnica Orijent.

Gastronomija

Jednostavna je, lijepa, sastoji se od svega nekoliko sastojaka i puna je čokolade.

Gastronomija

Toliko je kremast da klizi niz grlo dok ga jedete. Ipak, da bi vaš Monte kolač bio apsolutno savršen, postoji jedna caka u kojoj...

Gastronomija

Za sve koji traže neki poseban kolač za blagdane (ili bilo koju drugu prigodu) imamo recept – ovaj je kolač klasik svih slavlja, a...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.