Stereo MC’s i Dirty Vegas u pulskoj Areni

Sam vrhunac ljetne sezone obilježit će Urban Summer Time na kojemu će nastupiti Stereo MC's i Grammyjem ovjenčani britanski house trio Dirty Vegas. Koncert je prvotno najavljen za 7. kolovoz 2010. u rovinjskom Monviju, no naporima dotičnog kluba i Gigarta, koncert će dobiti najbolje i najzaslužnije moguće mjesto a to je predivna pulska Arena.

Urban Summer Time je zamišljen kao koncertni party, koji će vam u skladu s ljetom osigurati poželjnu zabavu do ranojutarnjih sati. Jedan od najzabavnijih live bendova koji svoju kvalitetu dokazuje već 20 godina live svirkama pozornicama diljem svijeta je Stereo MC’s! Sad već kultni album "Connected" (1992.) popeo se na drugo mjesto UK Albums Chart, a najveći hitovi s njega su: "Connected", "Step It Up", "Creation" and "Ground Level".

Za isti su osvojili BRIT Awards u kategoriji najbolja grupa i najbolji album. To im je donijelo suradnju s mnogim poznatim glazbenicimia, između ostalog sa Madonnom na remiksevima za pjesme “Frozen” (1998) i “Music” (2000), te s Jungle Brothersima. Posljednji album “Double Bubble” i dalje promoviraju koncertima diljem svijeta, pa su tako i ove godine potvrdili nastupe na najvećim glazbenim festivalima. Stereo MC’s glazbeno je raznolik, zabavan a ujedno i ozbiljan bend; prvi je hip hop bend koji je pozivan i nastupao je na rock festivalima, a to što su među vodećim izvođačima već dva desteljeća dovoljno govori o njihovoj glazbenoj kvaliteti i umijeću!

Ulaznice po iznimno popularnoj cijeni od 160,00 kuna prodaje Ticketro.

Stereo MC's

Bend su 1988. godine osnovali pjevač Rob Birch i DJ i producent Nick Hallam 1988. godine. Svoj Gee Street Studio za snimanje i diskografsku kuću, pokrenuli su novcem koji su dobili da napuste svoj londonski stan. Umjesto korištenja pratećeg benda, duo je na svoje prve nastupe putovao autobusima, s punim vrećicama traka. Svoj debitantski Stereo MC "33-45-78" snimaju 1989. godine sa minimalnim proračunom, i uz pomoć DJ Cesara, bubnjara Owen Ifa i pratećeg vokala Cath Coffeya. Godine 1990, singl "Elevate My Mind" bio je prvi britanski hip hop singl koji je stigao do američke R & B ljestvice. U Engleskoj postaju predvodnici nove dance scene, te rade remixeve za Jungle Brothers, U2, PM Dawn, Queen Latifah, Monie Love… a većinu tih remixeva napravili su pod imenom Ultimatum. 1990. godine izdaju album "Supernatural" koji je nagovijestio veliku karijeru benda koja je uslijedila.

Za žive nastupe okupili su live bend uključujući pjevačice Andreu Bedassie i Veronu Davis, te su bi"li jedan od rijetkih hip hop – dance bendova koji su nastupali na rock festivalima u to vrijeme. Ovi hvaljeni live nastupi utrli su put za veliki proboj sa albumom "Connected" 1992. godine. Hitovi "Connected", "Step It Up", "Creation" i "Ground Level", poharali su top ljestvice, a bend je osvojio i BRIT Award za najbolju grupu i najbolji album.

Uslijedila je poduža pauza, jer se Stereo MC's, po riječima Roba i Nicka nije htio ponavljati. Remixevima za Madonnu ("Frozen"), i Jungle Brothers ("Jungle Brother") 1998. potvrdili su da su živi a 2000. godine uslijedio je i mix album za DJ KICKS seriju. 2001. godine napokon izlazi album "Deep Down & Dirty", te slijede turneje, uključujući i nastupe sa ponovno ujedinjenim Jane's Addiction.

Njihov dva zadnja albuma su "Paradise" 2005. godine te "Double Bubble", objavljen je u srpnju 2008.

Dirty Vegas

Britanski house trio potpisuje mnoge remikseve poznatih hitova, a oni sami možda su najpoznatiji po klupskom dance hitu “Days Go By” . Grammyjem ovjenčan bend čine iznimno talentirani Ben i Paul Harris (koji nisu u krvnom srodstvu) te Steve Smith na vokalu. Na svjetskoj turneji pratili sui h Moby i Groove Armada, a do sada su nastupali na najpoznatijim svjetskim festivalima (Coachella, V Festival, Roskilde, Fuji Rock). Glazbeni časopis Q napisao je da su Dirty Vegas dance odgovor Pink Floydima. Uvjerite se sami!