Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Što jesti u PMS-u?

Mliječni proizvodi, voće bogato vodom i sladoled za sreću.

U posljednja dva tjedna menstrualnog ciklusa kod žena se pojavljuje PMS sindrom. Zna trajati od dva do 10 dana, a u tom vremenu žena je anksiozna, tužna, umorna, nespretna i nadasve gladna. Žene se često puta žale kako u vrijeme PMS-a dobiju koji kilogram jer ne mogu utažiti glad. Ipak, evo nekoliko namirnica koje su najbolje za vrijeme PMS-a.

Mliječni proizvodi

Kalcij je iznimno koristan za vrijeme PMS-a. Zato pokušajte obogatiti prehranu s namirnicama poput sira i jogurta. Grčevi će biti sve manji, a i nećete imati toliku želju za slatkim.Voće i povrće


Povrće i voće je posebice bitno u vrijeme PMS-a. Brokula bogata kalcijem i špinat koji obiluje vitaminom B6 pomaže kod depresije, razdražljivosti i bolova u prsima. Od voća je najbolje jesti ono bogato vodom jer na taj način se organizam čisti od štetnih tvari.Ugljikohidrati sreće


Iako nije preporučljivo pretrpavati se slatkim stvarima, ponekad si bar malo moramo udovoljiti. Izbjegavajte kekse, kolače, tjestenine i slično. Želju za slatkim nadomjestite sladoledom, on će vas usrećiti, a nećete se toliko udebljati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Iako je najlakše konzumirati sladoled iz posude ili onaj na štapiću predlažemo vam da si malo zakomplicirate život.

Gastronomija

Za više ideja o tome što možete ponijeti na piknik, donosimo jednostavne recepte za super jela gotova u svega pola sata!

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.