Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
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

Duh i tijelo

Što nas čini moćnim?

Što je moć?

Što je moć? Što nas čini moćnim?

Je li to pozicija u nekoj hijerarhiji, nekom sistemu?

Je li to količina novaca koju posjedujemo?

Je li to broj tajni koju znamo o nekome?

Je li to broj „sljedbenika“ koji nas slijede? Je li to zastupljenost u medijima?

Je li to količina pohvala i divljenja kojima nas obasipaju?

Je li to sposobnost nagovaranja i manipuliranja s ljudima?

Je li to da jest uvijek baš kako želim?

Što se događa?

Ako imamo poziciju u nekom sistemu, što se događa kad izgubimo poziciju? Gubimo moć ili…?Ako imamo puno novaca, što se događa kad izgubimo novac? Gubimo moć ili…?Ako se tajne otkriju, što se događa? Gubimo moć ili…?

Ako “sljedbenici” počnu slijediti nekog drugog, što se događa? Gubimo moć ili…?Ako nas mediji zaborave, što se događa? Gubimo moć ili…?

Ako prestaju pohvale i divljenja, što se događa? Gubimo moć ili …?

Ako sposobnost manipuliranja i nagovaranja ne pali, što se događa? Gubimo moć ili …?

Ako je drugačije od željenog, što se događa?

Gubimo moć ili…?

Sve su ovo iluzije moći tako zastupljene u ovo naše doba. I grčevito se držimo tih iluzija. I čeznemo za njima. I sretni smo kad ih ostvarimo. One ovladaju nama, opijaju nas. Ovisni smo o tim iluzijama i činimo sve da nas opijaju i dalje. I kao kod svake ovisnosti pitanje je vremena kada kreće propadanje. Propadanje slijedi neminovno, jer postoji kao i kod svake ovisnosti, pitanje što kad nema moći. Što se događa kad nema dnevne potrebne “doze”? Slijedi strah. Što je veća moć, to je veći strah. Moći i strah se hrane međusobno.

Najgore što se može dogoditi onima koji imaju moć je da je izgube. I kriju strah od gubitka moći. Moraju kriti strah, ne smijete primijetiti da osjećaju strah, jer neće biti moćni, zar ne? I tada su najopasniji za sebe, a pogotovo za okolinu. Tada čine SVE samo da osjete malo moći, bez obzira na to što ih svaki potez odvodi u ponor.

I zato biram kreativnost, znanje, sreću, ljubav, jer gdje one vladaju nema mjesta strahu. Moć s osmjehom prepuštam drugima. Dovoljno sam moćna i bez iluzije moći.

Autorica Dragana Mladenović

Dragana Mladenović je po bazičnom obrazovanju defektolog-socijalni pedagog i 13 godina je radila s djecom s poremećajem u ponašanju. Usporedo je završavala NLP edukaciju i 2005. odlučila se baviti samo NLP-om, ostavila posao u dječjem doma i postala poduzetnik. Dragana je internacionalni certificirani NLP & HNLP Master trener & coach, Fellow member trainer IANLP. NLP treninzi su u potpunosti po standardima INHLP, ABNLP i IANLP standardima, svjetskih asocijacija NLP, čiji je član. Svi treninzi su priznati od ove tri svjetske asocijacije, tako da certifikati Miroras centra svjetski priznati. Dragana je trener od 2002. kada je certificirana u Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Lancasteru, SAD. Istom je prigodom stekla i certifikat Coach-a. Dragana je također certificirani terapeut za Time Line TherapyTM, a završila je tečajeve iz Hipnoze 1 i 2 (Hexagon training company). 2012 postaje prvi NLP master trener u Hrvatskoj i od 2013 u Miroras centru se održavaju treninzi za NLP trenera, koji je kruna NLP edukacije.

Više

Život u dvoje

Moćna žena zna točno što želi i ulaže sve svoje napore kako bi se profesionalno ostvarila.

Život u dvoje

I znanost je potvrdila važnost zagrljaja.

Trendovi

Na iznenađenje istraživača, tradicionalna duga ženska kosa proglašena je za najmanje inteligentnu, no ujedno i najženstvenijom.

Dobar posao

Miroras centar za osobni rast i razvoj d.o.o. je obiteljska tvrtka Dragana i Dragane Mladenović koji su bračni, poslovni partneri i osnivači. Miroras centar...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.