Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Što treba jesti za dobar seks

Manje šećera i soli, okus seksa će biti bolji.

Ne stoji samo to da smo ono što jedemo. I seksamo se tako kako jedemo. Dokazano je da se poboljšanjem prehrane smanjuju, ili čak potpuno nestanu, mnoge spolne teškoće. To tvrde holisti, a pišu na Intimatemedicine.com

Opći recept ne postoji

Holistički pristup umjetnosti ljubljenja, koji ne bi uvažavao prehranu, ne bi bio potpun. Kako je svatko od nas jedinstveno biokemijsko biće, tako ne postoji jedinstveni, točno određeni način prehrane niti dodataka za sve. Svatko sa sebe i svoju spolnost sam mora utvrditi najbolji način prehrane. Sa svojim liječnikom, ako se razumije u pitanja prehrane, porazgovarajte o onome što biste rado promijenili usvojim spolnim aktivnostima, prehrani i njenim dodacima. Dokazano je da se poboljšanjem prehrane smanjuju, ili čak potpuno nestanu, mnoge spolne teškoće.

Tijelu dobro čini punovrijedna hrana. Jedite kako biste živjeli. Ne živite zato da biste jeli. Šećer, sol zasićene kiseline i kemijski dodaci, u količinama kakve svakodnevno konzumira prosječni Amerikanac, mogu vam oslabiti spolni život i smanjiti užitak. Neki tvrde kako tijelu odgovara ako pojedemo manje crvenog mesa, konzerviranog i dimljenog mesa i to zbog toga što sadrže toksine koji opterećuju jetru, uzrokuju pojavu visokog tlaka i smanjuju spolnu moć.

Šećer je neprijatelj seksa


Dugotrajno pretjerano upotrebljavanje šećera može dovesti do hipoglikemije, ili šećerne bolesti, a oboje može loše utjecati na vaš spolni život. Osoba koja pati od hipoglikemije (pomanjkanja krvnog šećera) može patiti od glavobolja, upadati u faze zbunjenosti, biti depresivna, osjećati nedostatak energije ili imati bezrazložne promjene raspoloženja. Mnogi muškarci oboljeli od šećerne bolesti, koji odlaze na kemodijalizu, zbog popratnih efekata moraju uzimati cink, kako bi normalizirali svoju seksualnu aktivnost.

Sastojci alkoholnih pića, kave i duhana nadražuju prostatu, isto kao prevelike količine soli i šećera. Nadražena prostata izaziva potrebu za ejakulacijom, pa ako muškarac želi manje ejakulirati i obnoviti spolnu moć, tada mora smanjiti upotrebu tih tvari. Iz istog bi razloga morao smanjiti unošenje urinske kiseline, koja je sastavni dio crvenog mesa.

Neodgovarajuća hrana je krivac za lošu seksualnost?


Neki holistički liječnici smatraju kako do većine spolnih poremećaja dolazi jer se otrovne tvari, što smo ih prehranom unijeli u organizam, nadomjesno izlučuju kroz spolne organe. Smatraju da u lošoj i neodgovarajućoj prehrani, mnogo više negoli smo toga svjesni, svoje korijene imaju frigidnost, neosjetljivost dojki i vagine, izostanak orgazma, pa čak i osjećaja da si samo mehanički uključen u spolnost. Isto vrijedi za impotenciju, prerano svršavanje (prematurna ejakulacija) te gubljenje spolnog zanimanja, što se u mnogo slučajeva može povezati s prehranom. Tu teoriju potvrđuje sama činjenica da način prehrane utječe na okus muškarčeve sperme, pa i onda kada konzumiraju alkohol i kavu. Isto tako smatraju da se pojedena hrana reflektira u okusu vaginalnih izlučevina. Što je crvena nit ranije napisanog? Mnoge spolne pojave, za koje mislimo da su posljedica psihičkog stanja, i to ne samo poteškoće s orgazmom, mogu biti uzrokovane nedostatkom energije. Takozvani sindrom potisnute spolne želje, koji je danas vrlo raširena pojava, kandidata/kandidatkinja za spolnu terapiju, prije može biti povezan s njegovom/njenom prehranom nego s glavom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Srećom, ‘’normalno’’ i vanilla nikad nije obuhvaćalo više stvari nego sada.

Savjeti stručnjaka

Ljepota i zdravlje dvije su stvari na koje se odražava sve ono čime se hranimo, a zdrava prehrana našem organizmu pruža i razne nutrijente koji...

Seks i osjećaji

Netko će se pohvaliti i pretjerati u brojanju pričajući lude lovačke priče, dok će drugi umanjiti “štetu” i skriti se iza nekog jednoznamenkastog broja.

Beauty report

Tenu daje svježi izgled i zaglađuje kožu, a najbitnije – vlaga se dugoročno pohranjuje u dubini kože.

Advertisement