Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Što znate o procesu nabave?

Mr.sc. Nataša Cikač je konzultant za nabavu i upravljanje zalihama, vlasnica tvrtke Cronata d.o.o. koju je osnovala 2014. godine, s preko 20 godina iskustva u proizvodnim poduzećima na području nabave, logistike i lanca opskrbe.

Jedna od najjednostavnijih definicija nabave je, gledano s aspekta ciljeva, kako je nabava nabavljanje materijala ili usluga, odgovarajuće kvalitete iz odgovarajućeg izvora, te njihova pravovremena dostava na odgovarajuće mjesto uz odgovarajuću cijenu.

Mr.sc. Nataša Cikač je konzultant za nabavu i upravljanje zalihama, vlasnica tvrtke Cronata d.o.o. koju je osnovala 2014. godine, s preko 20 godina iskustva u proizvodnim poduzećima na području nabave, logistike i lanca opskrbe. Kada je krenula s konzultantskim poslom, nabava baš i nije bila prepoznata kao strateška funkcija i područje u koje treba ulagati i razvijati. S vremenom, kako sama kaže, uprave i direktori su prepoznali važnost kvalitetne nabave koja doprinosi uštedama i profitabilnosti poslovanja pa se samim time javljaju i poduzeća koja žele unaprijediti i poboljšati svoj proces nabave.

Paralelno s time, pokrenula je i projekt Nabavne akademije u 3 modula, jedinstveni edukativni program na tržištu, koji je dosada prošlo preko 100 nabavljača iz Hrvatske i regije.

Mr.sc. Nataša Cikač

„Kao konzultant surađujem s poduzećima iz različitih grana gospodarstva u cilju poboljšanja procesa i kompetencija djelatnika, reorganizacije i optimizacije poslovanja te ostvarenja ušteda u poduzećima. Osnovni izazovi s kojima se poduzeća na tržištu susreću su: nabava često kasni, nema odgovornosti tko prati zalihe i kada se naručuje, ne postoje ugovori s dobavljačima, ne prate se uštede, ne znamo radimo li s najboljim dobavljačima za nas. Ne znamo ni kakve kompetencije imaju djelatnici u nabavi i što bi trebali bolje raditi, kako pregovarati i sl… Moj posao je pomoći poduzećima da kroz individualni pristup ostvare maksimalni potencijal nabave koji dovodi do izvrsnosti u poslovanju.“

Certificirana je za provođenje koncepta Kontinuiranih poboljšanja (CCIM). Član je Stručnog vijeća Hrvatske udruge za nabavnu djelatnost, član HUP-a, redovni kolumnista časopisa JaTrgovac i Poduzetnik. Predavač i nositelj programa u Ustanovi Callidus i POU Varaždin te gost predavač na fakultetima i stručnim konferencijama i dio je naše She4She.

Za sve vas koji se želite dodano educirate u području nabave više informacija pronađite na www.cronata.hr, www.nabavna-akademija.com.hr, www.inventure.com.hr, Facebook profilu te Linkedin profilu.

Više

Zanimljivosti

Koliko puta smo u životu sreću i utjehu pronalazili u stihovima najdražih nam autora?

Dobar posao

Za one koji  žele pokrenuti vlastiti posao kao virtualni asistent, ali ne znaju od kuda ni kako krenuti, kreirala je online program POSTANI VIRTUALNI...

Dobar posao

Bioekonomija je danas sveprisutan koncept i javlja se, ne samo kao ideja vodilja nove politike Europske unije, već obećava i tehnološke i društvene promjene.

Dobar posao

Koliko god je uživala u grafičkom dizajnu, nešto joj je nedostajalo, kako nam sama kaže. 2015. godine odlučila je promijeniti svoj poslovni svijet i dio je naše...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.