Strastveni tango kao lijek

Tango sadrži visokozarazne sastojke: bol, užitak, strast, uzbuđenje, povezanost, slobodu, patnju i blaženstvo.u sedam od deset slučajeva opasan je za život, ali jednako ga tako može spasiti.Tango je dramatičan, a u isto vrijeme strastven i senzualan. No često može spasiti život – ili bar vezu. Opis argentinskog plesa iz usta pasionirane plesačice i instruktorice Naomi Hotte zvuči dramatično.

Tango je uistinu dramatičan, u isto vrijeme strastven i senzualan, no pokazalo se da, suprotno upozorenju s početka, često može spasiti život – ili bar vezu. Mnogi taj strastveni ples nazivaju prirodnom medicinom. Terapija tangom sustav je liječenja na temelju tango-glazbe i plesa. Osim za rješavanje bračnih i ljubavnih problema primjenjuje se u liječenju mnogo ozbiljnijih tegoba kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

Tehnički, nije riječ o kompliciranu plesu. Korak naprijed, korak natrag i okret, no ako nema 'one veze' između partnera, riječ o pukoj gimnastici.

Više o tome plesu te koji su psihoučinci pročitajte u novom specijalnom prilogu 100% zdravi samo uz poslovni tjednik Lider. Koje još teme obrađujemo u prilogu pročitajte ovdje