Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Divine Energy

Stres najrasprostranjeniji i najveći uzročnik bolesti

Pod stresom ste? Stalno ste u pokretu i nemate vremena ni za što? Um vam je stalno u aktivnom modu i na to ste se već navikli?

Pod stresom ste? Stalno ste u pokretu i nemate vremena ni za što? Um vam je stalno u aktivnom modu i na to ste se već navikli? Naš svakodnevni užurbani ritam ostavlja nam malo vremena za sebe ili za dobar i kvalitetan odmor. No, odmor je zaista neophodan i treba ga uzeti za ozbiljno. Zašto?

Stres je danas najrasprostranjeniji i najveći uzročnik čak 75% bolesti. Ali i svaka promjena ili podražaj u našem životu, bilo da je dobar ili loš, može uzrokovati stres u našem psihosomatskom sustavu. Uz to, mnogi postaju naprosto ovisni o adrenalinu i kortizolu, glavnim hormonima stresa, koji postaju glavni pokretači naših svakodnevnih aktivnosti. Upitno je koliko je ispravno djelovanje tako te da li zaista tada možemo dati baš sve od sebe da bismo postignuli to što želimo postići.

Kvalitetan odmor djeluje na aktiviranje parasimpatičkog živčanog sustava što djeluje na aktiviranje krvotoka da cirkulira ravnomjerno po svim dijelovima tijela i svim organima, te tako pomaže da se tijelo obnavlja, revitalizira i oslobodi od toksina. Zato je važno naučiti i kako se potpuno opustiti. Najbolji alat koji nam u tome pomaže je meditacija!

Dobrobiti meditacije

Meditacija je jednostavna metoda relaksacije koja pomaže da se potpuno psihofizički odmorimo i opustimo kao za vrijeme najdubljeg sna. Za vrijeme meditacije se aktivira parasimpatički sustav te povećava lučenje serotonina i melatonina za čak 300%, povećava protok krvi za čak 200%, te smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara za čak 47%. Znanstveno je dokazano da tijekom meditacije dolazi do usporavanja stope metabolizma, dubokog odmora, smanjenja rada srca, snižavanja krvnog tlaka, smanjenja proizvodnje mliječne kiseline i količine hormona stresa. Kako dolazi i do potpune sinkronizacije moždanih valova, meditacijom možemo ojačati fizičku strukturu mozga i osvijestiti njegove uspavane dijelove. Skeniranje mozga pokazalo je da su ljudi koji meditiraju povećali gustoću dijelova mozga koji su zaduženi za pažnju i analizu podražaja, što znači da meditacijom povećamo koncentraciju, fokus, sposobnost bolje organizacije i bržeg učenja.

najava_predavanje

Nije stoga čudno što je, temeljem studije prestižnih europskih znanstvenika na preko 2000 uspješnih menadžera i lidera kako bi saznali koje su im zajedničke točke za postizanje uspjeha, svima bilo zajedničko da svatko od njih izdvaja barem 20 minuta u toku dana kako bi umirio svoj um različitim tehnikama samorazvoja svijesti i meditacijama. Pomislit ćete, ali ja nemam 20 minuta vremena u danu da izdvojim za meditaciju. Koliko vremena zasigurno potrošite na isprazno surfanje internetom, gledajući reality show na televiziji, ili pak video igrice, a da ne spominjemo o provođenju previše vremena koristeći nepotrebno mobitel. No bez obzira na to, 20 minuta meditacije će vam donijeti dodatnih nekoliko sati u danu jer ćete svježije percepcije, boljeg fokusa i koncentracije moći obavljati svoje svakodnevne obaveze brže i efikasnije.

Meditaciju trebamo razumjeti kao znanost o duhu i kao univerzalni lijek za svakog čovjeka. Kada nas boli glava, uzmemo lijek za glavobolju. Isti lijek koristimo svi bez obzira na spol, dob, boju kože, nacionalnost i religijsku pripadnost. To je kao kada se dobro naspavate i odmorite, te se probudite svježi i poletni, a cijeli dan vam bude produktivan, sretan i ispunjen. Ili kao kada operete ogledalo pa sve izgleda jasnije, tako meditacijom dobivate svježinu percepcije u svakodnevnim aktivnostima. Samo 15-20 minuta meditacije dnevno izdvojite ujutro i navečer i povećat ćete svoju produktivnost za duplo više. Dobra investicija, za duplo više rezultata!

Najveći geniji, filozofi i umjetnici su prakticirali neku vrstu meditacije koje su im omogućile da u potpunosti izraze svoju kreativnost, ideje i vizije. Veliki osobe poput van Gogha, Bacha, Mozarta imali su kristalno jasnu i čistu percepciju. Pojam meditacije je populariziran i u današnjem modernom vremenu zahvaljujući mnogim slavnim osobama koje ju prakticiraju, poput Tine Turner, Hugh Jackman, Oprah, Cameron Diaz i mnogih drugih, lista je svakako podugačka.
Započnite i vi dan s meditacijom i pozitivnom inspiracijom!

Sve o meditaciji!

NAUČITE SVE O MEDITACIJI NA BESPLATNOJ INFO VEČERI SA SWAMI URGAYOM U ORGANIZACIJI DIVINE ENERGY PARKA NA TEMU „Meditacijom do uspješnog života“ U PETAK 9.6. U 19 SATI U BIZkoshnica Coworking prostoru, ILICA 71, ZAGREB.

IDEALNA JE PRILIKA I DA POJAČAŠ SVOJU VIBRACIJU I ŽIVIŠ 200 % ŽIVOTA.
Povećaj svoju energiju i inspiriraj se pozitivom na PRVOM MODULU Basic Divine Health Programa.
KADA: 10.6.17., od 16h do 19h
GDJE: Divine Energy Park, Miroševečka cesta 106, Zagreb
Prijavi se i rezerviraj svoje mjesto na vrijeme na ovom linku: http://bit.ly/2rTWIno.

DOBROBITI MODULA SU:

  • pomoću ovih alata prodisat ćeš punim plućima, napuniti se energijom i aktivirati cijelo tijelo;
  • pročistit ćeš tijelo od toksina i OJAČATI IMUNITET, uklonit ćeš napetost i loše raspoloženje;
  • povećat ćeš kapacitet pluća te POBOLJŠATI rad mozga i sve njegove FUNKCIJE;
  • potaknut ćeš DUBINSKU regeneraciju i REVITALIZACIJU;
  • stvorit ćeš naviku POZITIVNOG razmišljanja koje je osnova sretnog, ispunjenog i USPJEŠNOG života.

Vidimo se!
Autor: Divine Energy Park, www.dep.life

Ne propustite

Duh i tijelo

Meditacija se smatra prirodnim lijekom protiv stresa koji ujedno potiče samosvijest i emocionalno blagostanje.

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Odlazak na posao čini vas nervoznom?! Kažu, kurkuma pomaže.

Zanimljivosti

Fotografiranje proizvoda i reklamna fotografija je posebna grana fotografije jer obuhvaća puno toga na što moramo misliti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.