Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Studentice logopedije pokrenule prvi logopedski podcast u Hrvatskoj i regiji

Podcast ugošćuje stručnjake iz područja ne samo logopedije, već i srodnih struka, ali i korisnike logopedskih usluga.

Logopedski podcast “DijaLOG“ nastao je kao studentski projekt iz želje da se logopedija kao znanost i struka približi široj populaciji kroz lako dostupan i sve popularniji medij – podcast. U jeku rastuće podcast scene, ali i sve traženijeg zanimanja logopeda, osnovan je DijaLOG kao prvi i jedini logopedski podcast u Hrvatskoj i regiji te je dostupan na svim većim streaming platformama poput Soundclouda, Spotifya, Apple Podcasts i Deezera. Projekt je pokrenut kao proizvod kreativnog razmišljanja i djelovanja, želje za promidžbom struke te širenjem javne svijesti.

“Podcast je jedan od rijetkih formata prenošenja informacija gdje imate prilike naučiti nešto novo i promijeniti svoje stavove o bitnim temama dok, primjerice, šetate psa ili perete suđe. Naši slušatelji nam znaju javiti da su “naletjeli” na podcast i tako doznali da je logoped puno više od “onog koji ispravlja R”, rekla je voditeljica podcasta.

Projekt su pokrenule apsolventice logopedije Laura Marinović, Ines Perović, Angela Peršun i Tamara Vlahović 2022. godine, a zasad potpuno objavljena prva sezona broji ukupno više od 3500 streamova. Najveći broj slušatelja registriran je u Hrvatskoj, SAD-u, Srbiji te Bosni i Hercegovini, ali sve veći broj slušatelja je i u dijaspori. Podcast ugošćuje stručnjake iz područja ne samo logopedije, već i srodnih struka, ali i korisnike logopedskih usluga. Gosti kroz svaku epizodu dijele svoja znanja, iskustva, anegdote i uspomene kroz ugodan i opušten razgovor. Koji je proces vokalne terapije kod transrodne osobe, što o svom mucanju misli jedan reper, što su disfagije…Na ova i na razna druga pitanja možete pronaći odgovor u prvoj sezoni podcasta.

“Iako je ovo logopedski podcast , trudimo se svaku epizodu prilagoditi bilo kojem slušatelju, ne samo logopedu, upravo to i jest cilj ovog podcasta: doprijeti do što većeg broja ljudi i mijenjati njihovu percepciju, stavove i ponašanje, čime društvo postaje inkluzivnije i podržavajuće.” rekli su iz DijaLOGa.

DijaLOG je upravo krenuo s novom sezonom, a njegovi gosti donose i nove teme. Što o disleksiji kaže jedna maturantica, gdje se zaposliti nakon završetka fakulteta te kako je imati dijete s dijagnozom autizma – teme su koje čekaju slušatelje u drugoj sezoni podcasta, bacite uho!

Za više informacija, zapratite Instagram profil @podcastdijalog i Facebook profil Dijalog – logopedski podcast gdje možete pratiti najave novih epizoda, vidjeti kako je na snimanju epizoda, ali i saznati neku zanimljivu činjenicu o gostima podcasta.

Više

Budi fit

Uz ove kremaste namaze i jednostavno neodoljive kolačiće biraš prirodu, a priroda će uzvratiti boljim osjećajem

Zanimljivosti

Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života.

Duh i tijelo

Perovići su užurbanost i buku grada zamijenili životom u prirodi i uživaju u svakom trenu. I znate što – voljeli bismo biti na njihovom...

Zanimljivosti

Tijekom noći loše spavate i neprestano se budite jer vas muči kašalj? Isprobali ste razne čajeve i sirupe, no ništa ne pomaže?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.