Superhrana za jesen

Tijekom jeseni je važno jesti hranu koja će pripremiti naše tijelo za hladnije vrijeme. Svjetski poznat trener Lee Mullins savjetuje koja je hrana najbolja za zdravlje…

Bundeva

Bundeva je prepuna karotenoida koji pomažu u borbi protiv štetnih slobodnih radikala. Osim toga, bogata je željezom, cinkom i vlaknima.

JabukaApsolutna klasika kad je riječ o zdravoj prehrani. Jabuke sadrže kalcij i vitamin C koji su nužni za zdravlje kostiju i jačanje imuniteta za hladnijeg vremena. Vlakna u ovom supervoću pomažu u očuvanju zdrave probave, a jabuke su pune i antioksidansa.

Pekan orahPekan orasi puni su masti koje su dobre za naše srce, a također su i vrlo hranjivi. Savršeni su kao međuobrok tijekom prijepodneva ili poslijepodneva.

Brusnica

Ove malene bobice fantastičan su izvor antocijanina, antioksidansa koji pomažu zdravlju srca. Antocijanin se nalazi i u crnom vinu i čaju.

Smokva

Smokve sadrže puno vlakana koja će izvući toksine iz našeg tijela. Pune su i kalija koji dokazano pomaže u kontroliranju visokog krvnog tlaka.

Metro-portal.hr