Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Supermodeli ponovno zajedno

50 godina legendarnog Pirellijevog kalendara

Miranda Kerr, Helena Christensen i Alessandra Ambrosio samo su neke od svjetski poznatih ljepotica koje su se slikale povodom 50. godišnjice ekskluzivnog Pirellijevog kalendara. Snimanje se održalo u New Yorku ispred objektiva iskusnih modnih fotografa Patricka Demarcheliera i Petera Lindbergha.

Na najavnim fotografijama obljetničkog kalendara koji će izići tek u 21. studenog ove godine, slavne manekenke u crnim korzetima ili jednostavnim bijelim muškim košuljama odišu seksepilom. Snimke bi trebale odati počast jednoj od najpoznatijih Lindberghovih fotografija.

Kao nekad na popularnoj crno-bijeloj fotografiji na kojoj u bijelim košuljama poziraju Estelle LeFebure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista, Tatjana Patitz i Christy Turlington, super modeli koji danas ‘žare i pale’ modnim pistama, pozirali su stisnute jedna uz drugu. Na snimanju se uz Mirandu Kerr, Helenu Christensen i Viktorijinog anđela Alessandre Ambrosio, pojavljuju i Alek Wek, Isabeli Fontana i Karolina Kurkova.

pirelli kalendar 5Prošlogodišnje izdanje ovog legendarnog kalendara snimio je Steve McCurry, poznat po nagrađivanoj fotografiji zelenooke djevojke iz Afganistana koja je izišla na naslovnici National Geografica 1985.

Na godišnjim izdanjima Pirelli kalendara radili su i Karl Lagerfeld te Mario Sorrenti, a kroz godine svoje su umijeće u njemu pokazali i najpoznatiji fotografi svijeta poput Richarda Avedona, Annie Leibovitz, Maria Testina i Normana Parkinsona.

pirelli kalendar 3Detalji o završnom proizvodu strogo su čuvana tajna, a pogotovo sada kada je riječ o zlatnoj obljetnici kalendara kojeg ionako obični smrtnici nikada neće moći imati. Samo 20 tisuća odabranih, koji se nalaze na listi najutjecajnijih osoba na svijetu, u svojim će poštanskim sandučićima naći po jedan njegov primjerak.

pirelli kalendar 4

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Želite promijeniti boju kose? Savjetujemo da ipak posjetite frizerski salon.

Dizajn

Poznata manekenka dizajnirala Royal Albert porculanski set

Fashion report

Proljetni trend koji morate slijediti

Kultura

Ne propustite čaroban svijet modne fotografije

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.