Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Superžene

Stvarne žene koje su postale superžene, žene su iz naše nove kampanje, iza kojih se kriju i sve one druge, koje su vježbajući po mojoj metodi vježbanja doživjele tu čarobnu transformaciju. Iako su na prvu skroz različite, pogodite što im je zajedničko?

Danas sam odlučila pisati o “Superženama” o kojima ovih dana baš svi pišu i pričaju. Stvarne žene koje su postale superžene, žene su iz naše nove kampanje, iza kojih se kriju i sve one druge, koje su vježbajući po mojoj metodi vježbanja doživjele tu čarobnu transformaciju. Iako su na prvu skroz različite, pogodite što im je zajedničko? One su sretne! DA, one su prave sretnice, samim time što su uzele stvar u svoje ruke i pomaknule fizičke granice svojim emocijama.

Neovisno o tome imate li manje ili više godina, jeste li super uspješna poslovna žena ili superkućanica, studentica ili majka i supruga, možete istovremeno biti sretna i zadovoljna žena koja uspješno hendla sve svoje uloge u kojima se ostvarujete. Na prvu to nije nimalo lako, jer u svakoj toj ulozi želimo dati maksimum, ipak svjesne da nam za to ponekad nedostaje vremena, ponekad strpljenja i samopouzdanja, a ponekad snage i motivacije.

Sigurno se pitate kako su to one uspjele ostvariti i to “nekom” tehnikom vježbanja?!

Nemojmo zaboraviti da je ovo ipak tehnika koja spaja tijelo i emociju te da osim onih fizičkih benefita itekako osnažuje one vrijednosti psihološke prirode.
Puno je znanstvenih spoznaja dokazalo da baš vježbanjem mijenjamo osjećaj u vlastitom tijelu i uz sav psihološki rad na sebi, bez tjelesnog iskustva nema dugoročnih rezultata. Što je i vrlo logično, a meni kao kineziologu posebno drago jer briga o tijelu i jest briga o psihofizičkom zdravlju istovremeno.

Kad spominjem tjelesno iskustvo, ne mislim pritom da moramo vježbati s ciljem stvaranja “idealnih” proporcija koje nam sugerira ovaj ili onaj časopis jer su one čista iluzija, već je jedan od psiholoških benefita ovakve vrste tjelovježbe, osvještavanje onih divnih osjećaja koje naše tijelo posjeduje. Samo jedan od tih osjećaja je i naše vlastito samopouzdanje koje neće biti potpuno, ako ga ne doživimo vlastitim tijelom u kojem živimo.

E to su osjetile ove žene prihvaćajući svoje vlastito tijelo onakvim kakvo ono doista jest. Suočavale se i s neugodnim i toksičnim emocijama poput srama i straha te su iz dana u dan tako pobjeđivale sebe, a postavljale letvicu sve više.
Jednom riječju, naučile su emocijama pomaknuti vlastite fizičke granice.
Takva ponovna ili potpuno nova vjera u vlastito tijelo ostavlja bez daha i teško se uopće opisuje riječima, jer se, ipak radi o tjelesnom iskustvu koje je potrebno doživjeti i iskusiti tijelom.

Možete li samo zamisliti kakav je osjećaj okretanja naglavačke iako ste vjerovale da vaše tijelo to nikada neće moći? Osjećaj je to neopisive snage, kao i kad upoznate osjećaj slobode kad slobodno letite oko šipke u bilo kojoj rotaciji.

Vjerujem da oni koji skaču s padobranom ili su nekada probali neki adrenalinski sport jako dobro znaju o čemu pričam. I osjećaj snage i osjećaj slobode potpuno razumiješ tek kada ih tjelesno iskusiš.
Tako je i s ovim ženama koje na prvu nisu vjerovale da će sve to osjetiti tijelom jer zarobljene u strahu naravno nisu mogle ni zamisliti što sve njihovo tijelo može.

Dijana 53, uvijek je bila atraktivna i zgodna žena, sjajne genetike, no nikada u životu, kaže, nije vježbala. Fizički tijelo joj je poprimilo potpuno novu formu, a psihički danas lakše podnosi teška dežurstva i naporan radni dan u bolnici.

doktorica_web

Goga 58, u životu oduvijek tjelesno aktivna i osviještena, iako je od prvog dana oduševljena načinom tjelovježbe koji doista pomlađuje, nije vjerovala da će moći “podići” svoju stražnjicu. I to se promijenilo.

ekonomistica_web

Suzi 50, jedna je od onih klijentica koje si mogao slikati prije ulaska u dvoranu i poslije jer takvu psihofizičku transformaciju nije dovoljno samo opisati riječima. Ona je nakon šest mjeseci bila potpuno drukčija žena, kaže pretvorila se u najbolju verziju sebe i doista jest.

vocarka_jpeg

Bez ikakve plastične operacije kako najčešće gledamo transformacije plastičnom kirurgije, Suzi je to postigla potpuno prirodno- tjelovježbom!

Zašto sam izdvojila baš žene u pedesetima jer kod nas već žene u kasnim tridesetima odustaju od sebe i kukaju kako ništa ne mogu i kako loše izgledaju jer se, naravno, loše osjećaju.

Sve je moguće, kad ne tražiš izgovore i kad si spremna mijenjati navike i odlučna da želiš pobijediti samu sebe. Godine zaista nisu važne što potvrđuju ove mlade dame u pedesetima.

15

 

Kad kažu da su postale prave ovisnice, istina je jer mislim da nije teško postati ovisna o svim pozitivnim i ugodnim osjećajima koje pobuđuje ples. Recimo samo da oksitocin koji lučimo još dugo ostaje vidljiv na našem licu.

No, budimo realni, sve ove promjene ne idu preko noći i kao u svemu u životu, strpljenje i upornost moramo naučiti trenirati i svjesno mijenjati taj dio sebe ako to nismo. Nećete preko noći pomaknuti granice o kojima pričam, ali s vremenom će sigurno nepovjerenje prijeći u povjerenje, a nesigurnost u sigurnost.

Biti zadovoljna sa sobom ključ je uspjeha svake sretne i ispunjene žene. Takva mogu biti bolja i supruga i majka, ali i poslovna žena. Svoje zadovoljstvo sobom ove divne žene spoznale su u baš u mojoj dvorani na što sam neizmjerno ponosna. Studentica i poslovna žena, djevojka i majka sretne su i zadovoljne žene iznutra i izvana.

Više

Seks

Jeste li i vi jedna od onih koje smatraju kako je 'normalno' da muškarac vodi glavnu riječ u krevetu, a žena uživa?

Moj dom

IKEA predstavlja DAJLIEN, limitiranu kolekciju za vježbanje kod kuće s 19 svestranih proizvoda koji omogućuju ljudima da se više kreću u svakodnevnom životu te...

Budi fit

Na tu temu smo razgovarali i s našim fitness trenerom i promotorom zdravog života, Marijem Valentićem...

Duh i tijelo

Pripremili smo za vas 10 jednostavnih savjeta kojima i sami možete znatno popraviti vaše stanje

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.