Ova poslijednja faza još uvijek toplog i vrućeg ljeta, pravo je vrijeme za pobiranje njegovih plodova i pospremanje u staklenke. Tako je sada u mojoj kuhinji došao red na ove ukusne, crvene, mesnate, rajske plodove.
Kako bi zimi vaše pite, tjestenina, fritaje ili foccacie bile ukusnije obavezno iskoristite ovo vrijeme za pripremu sušenih rajčica u maslinovom ulju. Dodajte nekoliko sasvim jednostavnih začina i to je to.
Sastojci (3 staklenke):
Postupak :
Rajčice operite, posušite kuhinskom krpom i po dužini prepolovite. Stavite ih na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, posolite i pecite u pećnici na 100 C s lagano otvorenim vratima 6-8h ( ili ih posušite prirodno, nekoliko dana na otvorenom i jakom suncu). Tijekom pečenja rajčice okrećite svakih 30-ak minuta. Suhe po želji pospite začinskim biljem. Između redova umetnite listiće češnjaka, po želji čili papričicu i lovorov list. Ulijte maslinovo ulje do vrha i dobro zatvorite. Rok trajanja ovako pripremljenih rajčica je 4 tjedna. Koristite ih u slanim pecivima, pitama, pizzama, fritajama ili foccaciama.
Kako bi zimi vaše pite, tjestenina, fritaje ili foccacie bile ukusnije obavezno iskoristite ovo vrijeme za pripremu sušenih rajčica u maslinovom ulju. Dodajte nekoliko sasvim jednostavnih začina i to je to.
Sastojci (3 staklenke):
- 2,5 kg svježih duguljastih rajčica (pelata)
- sol
- začini ( lovorov list, bosiljak, timijan)
- po želji chilli papričice
- 3-4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
Postupak :
Rajčice operite, posušite kuhinskom krpom i po dužini prepolovite. Stavite ih na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, posolite i pecite u pećnici na 100 C s lagano otvorenim vratima 6-8h ( ili ih posušite prirodno, nekoliko dana na otvorenom i jakom suncu). Tijekom pečenja rajčice okrećite svakih 30-ak minuta. Suhe po želji pospite začinskim biljem. Između redova umetnite listiće češnjaka, po želji čili papričicu i lovorov list. Ulijte maslinovo ulje do vrha i dobro zatvorite. Rok trajanja ovako pripremljenih rajčica je 4 tjedna. Koristite ih u slanim pecivima, pitama, pizzama, fritajama ili foccaciama.
In this article:bosiljak, češnjak, just good food, lovor, maslinovo ulje, nada duhović, rajčica, recept
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login