U zagrebačkom restoranu Piccolo Mondo u hotelu Dubrovnik, 14. prosinca od 17 do 19 h održavaju se radionice, edukacije i degustacije na temu svima nam dragih palačinki, u sklopu kojih možete saznati:
Po prvi puta zajedno ekipa Gastro.hr portala i Vitaminoteke pripremila je Gastro Cabaret – gastronomsku manifestaciju koja svojim programom slavi super popularno jelo koje obožavaju djeca i odrasli – palačinku.
Gastro Cabaret pod nazivom ''Sva lica jedne palačinke'' svoju odu palačinki 'otpjevat' će u petak, 14. prosinca u 'dnevnom boravku' grada Zagreba – restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik. Zašto je recept za palačinke već godinama najtraženiji, sve o povijesti i kulturološkom aspektu palačinke i kako pripremiti bezglutensku palačinku, građani će moći saznati od 17 do 19 h, u restoranu Piccolo Mondo.
Na predavanjima (na koja je ulaz besplatan), znanstvena novakinja iz Instituta za etnologiju i folkloristiku Jelena Ivanišević gostima će ispričati zanimljivu priču o palačinki kao 'prevrtljivoj slastici'. Akademik kulinarstva i renomirani chef Branko Ognjenović svoju će viziju palačinke prezentirati na njemu prepoznatljiv i zabavan način a na temu bezglutenskih palačinki osvrnut će se naša suradnica Gastro.hr-a doc. dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl.ing.bioteh, uz pomoć chefa Ognjenovića koji će se pobrinuti za praktični dio prezentacije.
Od jutra pa sve do poslijepodnevnih sati, građani su pozvani da posjete hotel Dubrovnik i uživaju u promotivnoj ponudi palačinki koja se, u susret Gastro Cabaretu, od 10. do 16. prosinca nalazi u ponudi restorana Piccolo Mondo i Kavane Dubrovnik po specijalno sniženim cijenama od 20 do 25 kn.
- od 17.00 h – povijest i kulturološke aspekte palačinke predstavlja etnologinja Jelena Ivanišević
- od 17.30 h – sve tajne dobre palačinke razotkriva chef Branko Ognjenović
- od 18.00 h – kako pripremiti bezglutensku palačinku; gastro trikovi i nutricionistička analiza dr.sc. Darije Vranešić Bender
- od 18.30 h – čokoladna priča jedne palačinke
Po prvi puta zajedno ekipa Gastro.hr portala i Vitaminoteke pripremila je Gastro Cabaret – gastronomsku manifestaciju koja svojim programom slavi super popularno jelo koje obožavaju djeca i odrasli – palačinku.
Gastro Cabaret pod nazivom ''Sva lica jedne palačinke'' svoju odu palačinki 'otpjevat' će u petak, 14. prosinca u 'dnevnom boravku' grada Zagreba – restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik. Zašto je recept za palačinke već godinama najtraženiji, sve o povijesti i kulturološkom aspektu palačinke i kako pripremiti bezglutensku palačinku, građani će moći saznati od 17 do 19 h, u restoranu Piccolo Mondo.
Na predavanjima (na koja je ulaz besplatan), znanstvena novakinja iz Instituta za etnologiju i folkloristiku Jelena Ivanišević gostima će ispričati zanimljivu priču o palačinki kao 'prevrtljivoj slastici'. Akademik kulinarstva i renomirani chef Branko Ognjenović svoju će viziju palačinke prezentirati na njemu prepoznatljiv i zabavan način a na temu bezglutenskih palačinki osvrnut će se naša suradnica Gastro.hr-a doc. dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl.ing.bioteh, uz pomoć chefa Ognjenovića koji će se pobrinuti za praktični dio prezentacije.
Od jutra pa sve do poslijepodnevnih sati, građani su pozvani da posjete hotel Dubrovnik i uživaju u promotivnoj ponudi palačinki koja se, u susret Gastro Cabaretu, od 10. do 16. prosinca nalazi u ponudi restorana Piccolo Mondo i Kavane Dubrovnik po specijalno sniženim cijenama od 20 do 25 kn.
In this article:gasto.hr, gastro cabaret, jelena ivanišević, palačinke, piccolo mondo, vitaminoteka
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login