Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Sva lica jedne palačinke

Dođite na Gastro Cabaret – događaj posvećen palačinkama.

U zagrebačkom restoranu Piccolo Mondo u hotelu Dubrovnik, 14. prosinca od 17 do 19 h održavaju se radionice, edukacije i degustacije na temu svima nam dragih palačinki, u sklopu kojih možete saznati:
  • od 17.00 h – povijest i kulturološke aspekte palačinke predstavlja etnologinja Jelena Ivanišević
  • od 17.30 h – sve tajne dobre palačinke razotkriva chef Branko Ognjenović
  • od 18.00 h – kako pripremiti bezglutensku palačinku; gastro trikovi i nutricionistička analiza dr.sc. Darije Vranešić Bender
  • od 18.30 h – čokoladna priča jedne palačinke


Po prvi puta zajedno ekipa Gastro.hr portala i Vitaminoteke pripremila je Gastro Cabaret – gastronomsku manifestaciju koja svojim programom slavi super popularno jelo koje obožavaju djeca i odrasli – palačinku.



Gastro Cabaret pod nazivom ''Sva lica jedne palačinke'' svoju odu palačinki 'otpjevat' će u petak, 14. prosinca u 'dnevnom boravku' grada Zagreba – restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik. Zašto je recept za palačinke već godinama najtraženiji, sve o povijesti i kulturološkom aspektu palačinke i kako pripremiti bezglutensku palačinku, građani će moći saznati od 17 do 19 h, u restoranu Piccolo Mondo.



Na predavanjima (na koja je ulaz besplatan), znanstvena novakinja iz Instituta za etnologiju i folkloristiku Jelena Ivanišević gostima će ispričati zanimljivu priču o palačinki kao 'prevrtljivoj slastici'. Akademik kulinarstva i renomirani chef Branko Ognjenović svoju će viziju palačinke prezentirati na njemu prepoznatljiv i zabavan način a na temu bezglutenskih palačinki osvrnut će se naša suradnica Gastro.hr-a doc. dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl.ing.bioteh, uz pomoć chefa Ognjenovića koji će se pobrinuti za praktični dio prezentacije.



Od jutra pa sve do poslijepodnevnih sati, građani su pozvani da posjete hotel Dubrovnik i uživaju u promotivnoj ponudi palačinki koja se, u susret Gastro Cabaretu, od 10. do 16. prosinca nalazi u ponudi restorana Piccolo Mondo i Kavane Dubrovnik po specijalno sniženim cijenama od 20 do 25 kn.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Bobičasto voće spada među najzdravije vrste voća, a mnogima su upravo borovnice najomiljenije.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj palačinki i sličnih slastica, slatki namazi moraju zauzeti jedan dio vaše kuhinjske police. Zar ne?

Gastronomija

Savjet: ako si nostalgična ubaci malo čistog kakaa

Gastronomija

5 preporuka za sretna i zdrava jutra.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.