Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Svatko može imati lijepu kosu

Fitoval vam poklanja 3 paketa protiv ispadanja kose.

Početak proljeća predstavlja razdoblje kada naša kosa ispada više nego uobičajeno. Sezonsko ispadanje kose je prirodni fiziološki proces koji se ne može prevenirati, ali se može umanjiti kvalitetnom i adekvatnom njegom. Osim sezonskog ispadanja postoje i brojni drugi uzroci koji dovode do pojačanog gubitka kose i koje također možemo prevenirati. Neupitno je istaknuti da svi mi želimo imali lijepu, sjajnu i čvrstu kosu koja predstavlja ideal ljepote. Ali kako to postići?

Normalno gubimo između 80 do 100 vlasi dnevno. Ako je taj gubitak veći govorimo o pojačanom ispadanju kose. Naravno da ne možemo precizno odrediti broj ispalih vlasi, ali možemo zato zamijetiti pojačano ispadanje tijekom pranja kose, veći broj ispalih vlasi na jastuku, odjeći, četkama.Osim ispadanja naša kosa postaje i vizualno tanja u blizini vlasišta. Ovaj problem obeshrabruje mnoge ljude. Problem ispadanja kose jedan je od najčešćih : zahvaća 30% muškaraca starijih od 30. godina i svaku drugu ženu nakon 60 -e godine.Što sve uzrokuje ispadanje kose i možemo li ga zaustaviti?


Dermatolozi često dijele ispadanje kose na privremeni i trajni. Faktori koji uzrokuju privremeni gubitak kose mogu biti vanjski (sezonski pojačani gubitak kose, stres, neadekvatna prehrana, neadekvatna njega) ili unutrašnji ( hormonalne promjene povezane s trudnoćom i oslabljeni imunološki sustav). Trajni gubitak kose obično je rezultat smanjenja broja folikula vlasi, trajnog slabljenja aktivnosti folikula vlasi ili različitih kožnih oboljenja.

Privremeni gubitak kose možemo zaustaviti detektiranjem i uklanjanjem uzroka pojačanog ispadanja te potaknuti rast kose adekvatnom njegom . Medicinski tretmani u ovom slučaju rijetko su potrebni. Pri trajnom gubitku kose ponekad je vrlo teško ili gotovo nemoguće zaustaviti gubitak kose. U tim slučajevima medicinski tretman i adekvatna njega su nužni. Bez obzira na uzrok važno je što ranije primijetiti pojačano ispadanje kose i poduzeti potrebne korake.

Kako prevenirati pojačani gubitak kose?

Proljetno ispadanje kose često je uzrokovano manjkom vitamina u zimskom razdoblju. Stoga je važno korijen kose opskrbiti hranjivim tvarima potrebnim za njihov rast i regeneraciju.Rast kose treba biti potaknut adekvatnom njegom koja osigurava dodatnu energiju kosi, poboljšava njezinu otpornost te potiče cirkulaciju vlasišta, isto kao i pri ostalim uzrocima povećanog ispadanja kose.Krkini laboratoriji spojili su jedinstvenu kvalitetu i farmaceutsko znanje te su razvili liniju proizvoda Fitoval protiv ispadanja kose koja osigurava cjelovit pristup rješavanju problema ispadanja kose. Fitoval linija protiv ispadanja sastoji se od šampona, losiona i kapsula. Ona osigurava potpunu vanjsku njegu kose i vlasišta, ali i važnu biološku prehranu korijena kose. Pažljivo odabrane aktivne sastavnice i posebno izabrana kombinacija proizvoda koji se nadopunjuju u djelovanju osiguravaju učinkovitu i kvalitetnu njegu kose i vlasišta.

Šampon protiv ispadanja kose predstavlja pravi energetski koktel koji stanicama korijena kose osigurava dodatni izvor energije za brže obnavljanje i rast te je namijenjen za redovitu primjenu. Losion protiv ispadanja kose patentirana je formula za intenzivnu njegu koja dubinski opskrbljuje korijen kose hranjivim tvarima i poboljšava prokrvljenost. Idealna je nadopuna šamponu jer je izuzetno jednostavan za upotrebu, ne masti kosu i ne nadražuje vlasište.Fitoval kapsule predstavljaju biološku prehranu kojom se korijen vlasi opskrbljuje tvarima potrebnim za njihov rast i obnavljanje. Vitamini i minerali te aminokiselina cistin jačaju kosu, pospješuju njezinu strukturu i sprječavaju prekomjeran gubitak. Putem krvotoka opskrbljuju korijen kose tvarima potrebnim za rast i obnavljanje.

Osim problema ispadanje kose Fitoval stručnjak vam nudi još dvije linije proizvoda – za oštećenu kosu i liniju protiv peruti. Sada je idealno vrijeme da nakon dugog zimskog perioda kosi dodatno osiguramo sve potrebne sastojke i ponovno ju osnažimo kako bi sa prvim znacima proljeća i vaša kosa ponovno zasjala punim sjajem.

OSVOJI FITOVAL PROIZVODE ZA KOSU

Krka kozmetika vam povodom Dana žena poklanja 3 Fitoval poklon paketa koji sadrže šampon za oštećenu i oslabljenu kosu 200 ml te Fitoval kapsule.

Ako želite osvojiti jedan od ovih korisnih poklon paketa i pošaljite nam mail s naslovom FITOVAL2, na adresu [email protected], te navedite točan odgovor na nagradno pitanje, svoje ime i prezime, korisničko ime na She-.hr-u, te broj mobitela, i jedan od poklona možda postane vaš!

Što uzrokuje proljetno ispadanje kose?

Vaše prijave primamo do 15. ožujka 2011., nakon čega ćemo objaviti dobitnike.

Sretno!
Vaš She.hr

Drage naše,
dobitnice Fitoval poklon paketa su: Marina Parlov, Renata Sokolić i Andreja Križmarić. Čestitamo!
Informaciju o preuzimanju poklon paketa primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Ljepota i zdravlje dvije su stvari na koje se odražava sve ono čime se hranimo, a zdrava prehrana našem organizmu pruža i razne nutrijente koji...

Beauty report

Upoznajte moć proizvoda Oil n More koji pruža savršenu njegu ruku.

Darivanje

Manuela Picard Brows & Beauty linija sadrži make-up i skin care proizvode koji će vjerujemo odmah postati omiljeni beauty gadgeti svima koji brinu o svojoj koži, ali...

Trendovi

Prirodni izgled, održiva rješenja i kućni beauty rituali u sinergiji s tehnologijom, personaliziranim pristupom i vrhunskim performansama

Advertisement