Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Svježe, brzo i ukusno

Novi restoran Vapiano krasi specifična mediteranska kuhinja i mogućnost promatranja pripreme tjestenine.

 – Ako želite pojesti doručak, ručak ili večeru u kratkom vremenu, znajući da je hrana svježa, ukusna, a količine odgovarajuće vrsti obroka, gledajući kako se priprema pred vama i baš za vas, onda je ovo pravo mjesto za to. Osmišljena tehnika narudžbe i plaćanja čip karticom uzet će vam minimalno vremena te osigurati vrijeme za uživanje u hrani, rekao je Mladen Eror, direktor Vapiana, novootvorenog restorana na zagrebačkoj Radničkoj cesti.

Vapianova kuhinja temelji se na kontinentalnim talijanskim jelima gdje svježe namirnice igraju najvažniju ulogu. Zato se jako pazi na odabir tjestenine, pizza iz krušnih peći i raznovrsnih svježih salata kao osnovne ponude restorana.

Ručno rađena tjestenina

Umaci su obogaćeni začinskim biljem iz vlastitog vrta, a tjestenina se radi ručno. Posebni specijaliteti koji se temelje na sezonskim namirnicama izmjenjuju se dva puta mjesečno te zaokružuju bogatu ponudu restorana.

Restoran je otvoren od 8 do 24 sata, a u ponudi osim predjela poput bruschetta, zatim salata i pizza ima i slastice kao što je tiramisu krema, krema od mascarponea sa svježim jagodama itd. Cijene su od sedam do 60 kuna. Također, vašu omiljenu tjesteninu možete ponijeti i kući. Tako je 100 grama 3,5 kune, a razni ravioli su sedam kuna.

Glavni moto ovog restorana koji je prava slika talijanskog stila života u srcu grada jest: „Tko opušteno ide kroz život, živi zdravije i dulje“.

Svježe drvo masline u centru objekta

Vizualni koncept restorana osmislio je milanski dizajner Matteo Thun. Velike prostorije, staklene stijene, zidovi od mramora i prirodnog kamena, integrirana stabla stoljetnih maslina simboliziraju mediteransku kuhinju restorana Vapiano.

Vapiano restoran u Zagrebu 52 je u svijetu te prvi u Hrvatskoj takve vrste. Ujedno je prvi i jedini samostojeći objekt takve vrste u svijetu.

Inače, prvi Vapiano restoran otvoren je u Hamburgu u Njemačkoj 2002. godine, a koncept je razvijen od privatnog poduzetnika Kenta Hahnea, nekad franšizera Mc Donald’sa.

I dok ćete uživati u originalnim talijanskim specijalitetima, nepca će još više dražiti dojmljive poruke iznad kuharskog „carstva“, poput one: „Slušaj svoj trbuščić“ ili „Nikad ne jedi više nego možeš podići“ …

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Rooftop 215 prilagođava se svakom gostu: novo mjesto u gradu daje vam na izbor hoćete li boraviti u njegovom interijeru ili eksterijeru, odnosno na...

Gastronomija

Ono po čemu se Mime's pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane.

Gastronomija

Nema ničeg slađeg nego nakon dobrog izlaska s nekolicinom svojih prijatelja otići nešto pojesti.

Video box 1

Postoje brojne izvedenice ovog popularnog jela, kao i vrste pripreme - u pećnici, na roštilju ispod peke, ali jedan od najbržih načina upravo je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.