– Ako želite pojesti doručak, ručak ili večeru u kratkom vremenu, znajući da je hrana svježa, ukusna, a količine odgovarajuće vrsti obroka, gledajući kako se priprema pred vama i baš za vas, onda je ovo pravo mjesto za to. Osmišljena tehnika narudžbe i plaćanja čip karticom uzet će vam minimalno vremena te osigurati vrijeme za uživanje u hrani, rekao je Mladen Eror, direktor Vapiana, novootvorenog restorana na zagrebačkoj Radničkoj cesti.
Vapianova kuhinja temelji se na kontinentalnim talijanskim jelima gdje svježe namirnice igraju najvažniju ulogu. Zato se jako pazi na odabir tjestenine, pizza iz krušnih peći i raznovrsnih svježih salata kao osnovne ponude restorana.
Ručno rađena tjestenina
Umaci su obogaćeni začinskim biljem iz vlastitog vrta, a tjestenina se radi ručno. Posebni specijaliteti koji se temelje na sezonskim namirnicama izmjenjuju se dva puta mjesečno te zaokružuju bogatu ponudu restorana.
Restoran je otvoren od 8 do 24 sata, a u ponudi osim predjela poput bruschetta, zatim salata i pizza ima i slastice kao što je tiramisu krema, krema od mascarponea sa svježim jagodama itd. Cijene su od sedam do 60 kuna. Također, vašu omiljenu tjesteninu možete ponijeti i kući. Tako je 100 grama 3,5 kune, a razni ravioli su sedam kuna.
Glavni moto ovog restorana koji je prava slika talijanskog stila života u srcu grada jest: „Tko opušteno ide kroz život, živi zdravije i dulje“.
Svježe drvo masline u centru objekta

Vizualni koncept restorana osmislio je milanski dizajner Matteo Thun. Velike prostorije, staklene stijene, zidovi od mramora i prirodnog kamena, integrirana stabla stoljetnih maslina simboliziraju mediteransku kuhinju restorana Vapiano.
Vapiano restoran u Zagrebu 52 je u svijetu te prvi u Hrvatskoj takve vrste. Ujedno je prvi i jedini samostojeći objekt takve vrste u svijetu.
Inače, prvi Vapiano restoran otvoren je u Hamburgu u Njemačkoj 2002. godine, a koncept je razvijen od privatnog poduzetnika Kenta Hahnea, nekad franšizera Mc Donald’sa.
I dok ćete uživati u originalnim talijanskim specijalitetima, nepca će još više dražiti dojmljive poruke iznad kuharskog „carstva“, poput one: „Slušaj svoj trbuščić“ ili „Nikad ne jedi više nego možeš podići“ …
Vapianova kuhinja temelji se na kontinentalnim talijanskim jelima gdje svježe namirnice igraju najvažniju ulogu. Zato se jako pazi na odabir tjestenine, pizza iz krušnih peći i raznovrsnih svježih salata kao osnovne ponude restorana.

Umaci su obogaćeni začinskim biljem iz vlastitog vrta, a tjestenina se radi ručno. Posebni specijaliteti koji se temelje na sezonskim namirnicama izmjenjuju se dva puta mjesečno te zaokružuju bogatu ponudu restorana.
Restoran je otvoren od 8 do 24 sata, a u ponudi osim predjela poput bruschetta, zatim salata i pizza ima i slastice kao što je tiramisu krema, krema od mascarponea sa svježim jagodama itd. Cijene su od sedam do 60 kuna. Također, vašu omiljenu tjesteninu možete ponijeti i kući. Tako je 100 grama 3,5 kune, a razni ravioli su sedam kuna.
Glavni moto ovog restorana koji je prava slika talijanskog stila života u srcu grada jest: „Tko opušteno ide kroz život, živi zdravije i dulje“.
Svježe drvo masline u centru objekta

Vizualni koncept restorana osmislio je milanski dizajner Matteo Thun. Velike prostorije, staklene stijene, zidovi od mramora i prirodnog kamena, integrirana stabla stoljetnih maslina simboliziraju mediteransku kuhinju restorana Vapiano.
Vapiano restoran u Zagrebu 52 je u svijetu te prvi u Hrvatskoj takve vrste. Ujedno je prvi i jedini samostojeći objekt takve vrste u svijetu.
Inače, prvi Vapiano restoran otvoren je u Hamburgu u Njemačkoj 2002. godine, a koncept je razvijen od privatnog poduzetnika Kenta Hahnea, nekad franšizera Mc Donald’sa.
I dok ćete uživati u originalnim talijanskim specijalitetima, nepca će još više dražiti dojmljive poruke iznad kuharskog „carstva“, poput one: „Slušaj svoj trbuščić“ ili „Nikad ne jedi više nego možeš podići“ …
In this article:mediteranska kuhinja, Mladen Eror, pizza, restoran Vapiano
Written By
admin

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login