Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Tajlandska joga masaža

Tijelo postaje gipkije, a bolovi se smanjuju ili nestaju.


Tradicionalna jogijska tajlandska masaža iscjeljujuća je vještina s poviješću dužom od dvije tisuće godina. Ukorijenjena u indijskoj ayurvedi, a temelji se na uravnoteženju sustava energetskih linija. Prateći ih u meditativnom stanju, terapeut ritmičnom masažom, akupresurom, pasivnim asanama i blagim uvijanjima kralježnice potiče i uravnotežuje protok energije.

Uz energetske, prisutni su i očiti učinci jogijske masaže – tijelo postaje gipkije, a bolovi u zglobovima i leđima ili bolovi kod išijalgije smanjuju se ili nestaju. Masaža djeluje detoksikacijski, a ubrzana cirkulacija limfe jača otpornost organizma. Razne torzije i kompresije istiskuju zaostalu krv iz unutarnjih organa i zamjenjuju je svježom. Živčani sustav postaje uravnoteženiji, stoga ova masaža ima izuzetno opuštajući i revitalizirajući učinak.

Ako redovito vježbate jogu, jogijsku bismo vam masažu preporučili barem četiri puta godišnje. Zanimljivo je na drugačiji način doživjeti svoje tijelo i disanje, a vrlo vjerojatno primijetit ćete i razliku u vježbanju.

Ukoliko i sami želite postati terapeut, u Sangha Yoga studiju će se u siječnju održati tečaj Thai Yoga masaže kroz 3 intenzivna vikenda, pod vodstvom Davora Habera, jednog od najvećih hrvatskih stručnjaka u tom polju.

Više informacija možete dobiti na besplatnom predavanju 22. siječnja 2010. u 20:30.

www.sanghayoga.hr


www.gaia-yoga.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zdravstveni karton

Zdrav imunološki sustav brani organizam od bolesti, ali kada on ne radi pravilno, napada zdrave stanice, tkivo i organe i razvija se autoimuna bolest.

Zanimljivosti

Povodom Dana planeta Zemlje, razgovaramo o tome što možemo učiniti kako bismo pomogli našem planetu da ozdravi.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

Duh i tijelo

Yerkes-Dodsonov zakon definirali su davne 1908. godine psiholozi Robert M. Yerkes i John Dillingham Dodson, a kaže da premalo uzbuđenja (stresa) vodi u dosadu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.