Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Tajna ženskog orgazma

Orgazam je vrhunac seksualnog doživljaja za oba partnera.

No, o ženskom orgazmu se manje govori. Zamršenije je zbivanje od muškog jer kod žena se udružuju fiziologijske različitosti, psihološki utjecaji, ali i vrijednosni sustavi.

Neke žene mogu doživjeti orgazam pri vaginalnoj penetraciji, a nekima je to teško ako ne postoji i direktno podraživanje klitorisa. Dakle, dio žena vrlo lako postiže orgazam pri masturbaciji ili oralnom seksu, a teško u samom odnosu, psihijatar i seksualni terapeut Goran Arbanas, koji je i predsjednik Hrvatskog društva za seksualnu terapiju

Što duža predigra

Za ženu je važno stvoriti uvjete za odnos, pri čemu je važna što duža predigra. Tijekom nje potrebno je stimulirati klitoris prstima, jezikom, ustima, raznim seksualnim igračkama i pomagalima. I nakon penetracije je važno nastaviti podražavati klitoris.

Arbanas dodaje, kako neke žene teže postižu orgazam pri masturbaciji. To su češće one žene koje imaju problema s prihvaćanjem svoje spolne uloge, svoga tijela i seksualnosti općenito. Za njih je važna opuštenost pri odnosu.

Za opušteni pristup spolnim igrama važno je da žena – prvo sama, a kasnije s partnerom – upozna svoje tijelo. Promotrite se u zrcalu, istražite svoju dražicu i rodnicu, kako biste isprobali gdje su vam dodiri najugodniji i najuzbudljiviji, kako bi kasnije i partneru znali reći i pokazati gdje i kako vas dirati.

Žene žele orgazam

Žene najčešće nemaju potrebu odgoditi orgazam, naglašava doktor Arbanas. Međutim, najjednostavnije je nakratko prekinuti odnos, prekinuti penetraciju, kako bi se žena "zabavila" diranjem svoga partnera.

Također, treba smanjiti intenzitet i mjesto podraživanja ako je ženi to ugodno. Dakle, kad žena osjeti približavanje orgazma, može promijeniti ritam podraživanja kako bi smanjila stupanj uzbuđenja, zaključio je seksualni terapeut Arbanas.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Seks

Ako ste i sami doživjeli neugodnu situaciju, vjerojatno ste pomislili kako ste jedini kojima se tako nešto dogodilo.

Seks

Toliko popularna definicija kinky seksa sugerira da on uključuje bizarne i neobične radnje, no to nije nužno tako.

Seks

Jeste li sanjali da vodite ljubav s bivšim partnerom ili da ljubite najboljeg prijatelja?

Život u dvoje

Najčešći uzrok problema u odnosima između žena i muškaraca su dva obrasca koji kada se aktiviraju potpiruju jedan drugog i vode do nerazumijevanja.

Advertisement