Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Tart s lješnjacima i plosnatim breskvama

Lisnato tijesto obogaćeno voćkama jakog i intezivnog okusa. 

Nešto sasvim novo za mene, može se vidjeti i pronaći na našim tržnicama i u većim trgovačkim centrima, je plosnata, vinogradarska, divlja, krafna, tanjur, šešir ili naziv koji sam još pronašla – saturn breskva. Istog je, ali ipak malo jačeg i intenzivnijeg okusa od onih naših starih poznatih nam bresaka. Naravno da za ovaj tart od lisnatog tijesta s lješnjacima i u kombinaciji s ovim breskvama možete koristiti i uobičajene breskve koje već svi dobro znamo.

Sastojci (za 8 kolača):
  • 1 paket lisnatog tijesta (500 gr)
  • 1 jaje – razdvojeno


Nadjev:
  • 1 paket (12) piškota
  • 150 g usitnjenih lješnjaka
  • 200 g maslaca ( otopljenog)
  • 2 vanilin šećera
  • limunova korica
  • 3 žlice šećera
  • 6-7 plosnatih bresaka
  • 150 g marmelade od marelica
  • šećer u prahu za posipanje


Postupak :
  1. Lisnato tijesto list po list razvaljajte, izrežite u četiri pravokutnika, a svakom pravokutniku izrežite i trake za rubove. Rubove pravokutnika uz pomoć kista premažite razmućenim bjelanjcem, pa na njih stavite pripremljene trake za rubove.
  2. Lješnjake usitnite zajedno sa piškotama u multipraktiku. U posudi izmješajte usitnjene lješnjake, piškote, naribanu koricu limuna, vanilin šećer i šećer, pa smjesi dodajte pripremljen otopljeni maslac. Smjesu dobro izmješajte da bude kremasta i fino maziva. Breskve ogulite, maknite im koštice i narežite na ploške. Pećnicu zagrijte na 180 C.
  3. Smjesu od lješnjaka premažite po tijestu, zatim posložite ploškice bresaka i na kraju premažite marmeladom koju ste razrijedili s par kapi vode. Na kraju još svaki kolač pospite preostalim usitnjenim lješnjacima. Rubove pravokutnika premažite razmućenim žumancem i kolač pecite u zagrijanoj pećnici dok ne postane lijepe zlatno-žute boje. Gotov pospite šećerom u prahu.
Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Najuobičajeniji dodatak su komadići grilane piletine i inćuni. Neki chefovi dodaju joj škampe, jastoga, kavijar i povrće po želji. Kombinacija je pregršt!

Gastronomija

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica...

Gastronomija

Meksiko, zemlja koja nam je podarila tekilu, a njezinim specijalitetima poput tortilja, chimichanga, nachosa i šalše nitko ne može odoljeti, u svojoj kuhinji krije...

Gastronomija

Uživanje u lješnjacima i jabukama spojenim u fantastičnom kolaču, čiji nam recept donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, naš je plan za ovaj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.