Ne morate biti vješta kuharica da biste pripremili polpete od tikvica. Jelo se može servirati kao prilog ili uz salatu kao samostalni lagani obrok. Prije je to bilo obično samo ljeti, ali kako su nam sada tikvice dostupne u sva godišnja doba ograničenja više nema.
Sastojci:
1/2 kg tikvica
4 jaja
5 vrhom punih žlica brašna
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
papar i sol po ukusu
Priprema:
Tikvice dobro oprati, pa krupno naribati zajedno sa korom. Ako su tikvice jako mlade, mogu se narezati na ploške umjesto ribati. Tikvice posoliti i ostaviti da odstoje petnaestak minuta.
Luk i češnjak sitno nasjeckati pa popržiti na malo maslinovog ulja (a može i obično tko ne voli maslinovo). Nakon 15-ak minuta, tikvice snažno ocijediti rukama.
Umutiti jaja, dodati brašno, posoliti i popapriti po ukusu. Brašna treba dodati tako da se dobije tekuće tijesto, nešto gušće od onog za palačinke, dodati ocijeđene tikvice i poprženi luk i češnjak. Smjesa mora biti dovoljno gusta da se ne odvaja i razlijeva.
U dubljoj tavi zagrijati ulje, velikom žlicom vaditi smjesu od tikvica i na srednjoj vatri peći s obje strane. Kad dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvaditi ih na papirnati ručnik da se ocijedi suvišna masnoća.
You must be logged in to post a comment Login