Pašteta s maslinama odlična je kao podloga canape sendvičima. Mediteranski štih paštete sa zelenim maslinama idealno se nadopunjava uz cherry rajčice i mozzarelu. Ljubitelji pikantnih okusa pašteti s maslinama mogu dodati malo parmezana i čilija i poslužiti na svježem ili prepečenom kruhu ili krekeru.
Zaokruženi okus mesa upotpunjen komadićima sočnih zelenih maslina stvara posebnu aromu – idealnu za pravo osvježenje! Ova nježna pašteta oduševit će sve one koji traže drugačije kombinacije okusa.
Varijanta s crnim maslinama
Imate li kod kuće paštetu i masline, a jede vam se nešto drugačije, možete pomiješati sastojke i napraviti vlastitu inačicu paštete s maslinama.
Primjerice, u klasičnu Gavrilović jetrenu paštetu umiješajte sitne kockice dimljenog sira i crnih maslina, uz dodatak sjeckanog lista peršina. Tanku šnitu francuza prepecite na tavi bez ulja, maknite na stranu, začinite solju i paprom te pokapajte maslinovim uljem.
Pripremljeni namaz stavite na šnitu francuza i dekorirajte dimljenim sirom, fileom crne masline i listom peršina. Po želji možete dodati i češnjak ako volite pikantniji okus, ali ova pašteta s maslinama u svakom je slučaju nešto poznato, a drukčije.
You must be logged in to post a comment Login