Tony Cettinski u Osijeku

Koncert Tonyja Cetinskog u Osijeku čekao se dugo i s nestrpljenjem. Brojni obožavatelji dočekali su ga petak 22. listopada u dvorani Gradski vrt, ''naoružanih'' glasnica da bi ga pratili iz stiha u stih.

Atmosferu je na početku pokušao zagrijati Jurica Gorša, samoprozvani kauboj iz Valpova, publici poznat iz prošlogodišnjeg showa Hrvatska traži zvijezdu. Slavonsko tlo, dojma smo, i nije baš plodno za country glazbeni izričaj, koji nije potrajao predugo, a pravi show započeo je izlaskom zvijezde večeri i prvim taktovima pjesme Umirem sto puta dnevno.

Prema reakciji publike, koji god album ''otvorio'', Cetinski ne može pogriješiti. Budi uz mene, Blago onom tko te ljubi, Sve je s tobom napokon na mjestu ili Od milijun žena svima su dobro znane pjesme uz koje publika uživa.

Lijepo se bilo prisjetiti i vremešnijih hitova poput Nek te zagrli netko sretniji i Tebe ne bi mijenjao koje su definitivno obilježile Tonyjevu karijeru, a jedna je na dobrom putu da to učini. Kad žena zavoli milozvučnica je od koje je svima u dvorani srce jače zaigralo. Bila je to prigoda i za prošnju pred nekoliko tisuća svjedoka. Tony će reći – već viđeno.

"Osjećam se već kao da sviramo svadbe. Na svakom koncertu netko na ovu pjesmu, koja otkriva recept ljubavi, netko nekome ponudi brak", kaže pjevač i hvali osječku publiku kao onu, slikovito kaže, koja je puhala u jedra njegovom glazbenom ''jedrenjaku'', a uz takvu energiju ništa nije teško.

Posebno emotivno bilo je prilikom spominjanja Toše Proeskog za kojeg je otpjevao pjesmu Lagala nas mala i 23. prosinac.

Cetinski je pjevač iznimnih glasovnih sposobnosti što je dokazao i ovom prigodom i priznao da je neke pjesme iz svog repertoara ostavio za izvedbe u kazalištu, u posebnoj atmosferi. Na novi pop album još ćemo malo pričekati. "U studio nećemo prije sredine sljedeće godine, iako imamo preko 30 pjesama koje su spremne. No, dok su ovako živi dosadašnji albumi, nema potrebe izlaziti s novim na brzinu", zaključuje Cetinski.