Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Top 3 karnevalske maske

Što je IN u Hrvata po pitanju aktivističkog maškaranja?

S obzirom na trenutnu situaciju u državi te nikad upitan hrvatski humor, trenutno, kao što smo mogli vidjeti na otvorenju Riječkog karnevala, najpopularnije maske uvelike zalaze u političke sfere. Ako želite biti i maskenbalski aktivist, pogledajte koje maske su trenutno najveći hit!

1. Pastir

Sukladno izjavi premijerke, o pastirskim zaposlenjima, trenutno najtraženija maska na tržištu je pastir. Sreća je ta što ova maska ne zahtjeva velike pripreme i izdatke iz vašeg džepa – sve što trebate je nekakva bijela tkanina, konopac oko struka, šešir i štap i spremni ste za karnevalsku feštu. Iako do nedavno biti pastir i nije bilo hit zanimanje, nemojte se iznenaditi ako na zabavi pronađete još kolega s gradskih pašnjaka nezaposlenosti pa zajedno možete zaigrati pastirske plesove.2. Ovca

Nastavljamo u političkom stočarskom stilu maškaranja. Ove godine nisu aktualni mačka i miš, već pastir i njegova prijateljica ovca, što je super ako idete u paru. Ipak, možete se kao ekipa maskirati u krdo ovaca te kao koreografiju odabrati lutanje po karnevalskom šatoru bez ideje i plana ili pak čekanje pastira da vas odvede na pravi put.

Ipak, nisu sve ovce za ništa – određena stočarska hrvatska povijesna maska – Zvončar je oduvijek na Riječkom karnevalu zauzimala posebno mjesto, a najpoznatiji su Kastavski Zvončari. Iako različiti krajevi primorja imaju tradicijski različite maske, one se često sastoje od ovčje vune, rogova i naravno – zvona u predjelu trbuha. U prošlosti su Zvončari služili kao protagonisti pokladne magije koji su svojim ružnim maskama, veselim plesom i zvonjavom tjerali zle sile, za što možemo reći da nam trenutno definitivno treba.3. Zatvorenik

Kud svi, tud i male maškare. Trenutno jedna od najpopularnijih maski, koja je obilježila prošlu godinu je zatvorenik. Kako su naši političari ili kvazi poduzetnici bili primorani skinuti maske lažne nevinosti i otići u obližnji zatvor, vi možete staviti maske kriminalaca i zaputiti se na karneval. Kod zatvoreničke maske si dajte oduška, možete se maskirati u pokojeg bivšeg političara ili pak sitnog kriminalca, ali ipak ne zaboravite lisice, a ključić bacite i čekajte da ga pronađe neka od maškaranih ovaca koja bi vam u ovom slučaju mogla poslužiti kao žrtveno janje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Predlažemo nekoliko trikova kako biste i u ružno vrijeme mogli vratiti koži i kosi zdravu boju i sjaj.

Obitelj

Postoji ono vrijeme u godini kojem se svako dijete, ali i poneki odrastao čovjek, veseli.

Zanimljivosti

Iako nastupaju s porukom „Iz Rijeke, s ljubavlju“, iznimno za proslavu rođendana misao vodilja postala je „All we have is now“.

Zanimljivosti

Zapadni trgovački centar (ZTC) Rijeka ovoga mjeseca, nizom događanja obilježava deseti rođendan.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.