Jednostavna, puna kreme, a opet lagana i punog okusa kakaa, slatkog vrhnja i banana te sve to na izdašnom, laganom biskvitu.
Potrebni sastojci
Za biskvit :
3 jaja
100 g šećera
50 g brašna
50 g finog jestivog škroba
1 žličica praška za pecivo
Za kremu i ukrašavanje :
10 listića želatine
300 g jogurta
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 Bourbon vanilin šećer
sok svježe iscijeđenog limuna
2 žlice mlijeka
4 banane
600 ml slatkog vrhnja
4 žlice gorkog kakaa
Postupak
1. Pećnicu zagrijte na 180 C. Za to vrijeme u zdjelu stavite jaja i šećer, pa ih pjenasto istucite s mikserom, dodajte prosijano brašno sa škrobom i praškom za pecivo, te sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 26 cm, čije ste dno obložili papirom za pečenje. Sve stavite u pećnicu i pecite 15-tak minuta. Pečen biskvit izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.
2. Ohlađen biskvit stavite na tacnu za torte, pa oko njega zatvorite malo veći okvir kalupa za torte (promjera 28 cm). Unutarnji rub kalupa obložite papirom za pečenje.
3. Želatinu namočite da omekša. Za to vrijeme izmiksajte jogurt sa šećerom, vanilin i Bourbon vanilin šećerom. Nabubrenu želatinu lagano ocijedite, pa ju rastopite u zagrijanom mlijeku, a za tim ju brzo umiješajte u kremu od jogurta. Ogulite tri banane, pokapajte ih polovicom soka od limuna, prepolovite po dužini, pa ih poslažite po biskvitu. Čim se krema počne želirati, umiješajte u nju 500 ml tučenog slatkog vrhnja, premažite biskvit te izravnajte i zagladite površinu. tortu ostavite najmanje 4h u hladnjaku.
4. Prije samog posluživanja maknite okvir kalupa i papir za pečenje. Površinu torte pospite sa dvije žlice kakaa. Od preostalih 100 ml slatkog vrhnja napravite šlag pa ga u obliku ružica naštrcajte uz rub torte. Ogulite i zadnju bananu, uvaljajte ju u ostatak kakaa te narežite na kolutiće i oprezno pokapajte limunom da ne posmeđe. Na svaku ružicu šlaga položite kolutić banane.
Just Good Food
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
Funkcionalni
Uvijek aktivni
Tehničko skladištenje ili pristup je striktno neophodan za legitimnu svrhu omogućavanja korištenja određene usluge koju izričito traži pretplatnik ili korisnik, ili u jedinu svrhu izvršenja prijenosa komunikacije preko elektronske komunikacijske mreže.
Postavke
Tehničko skladištenje ili pristup su neophodni za legitimnu svrhu čuvanja podešavanja koje ne traži pretplatnik ili korisnik.
Statistika
Tehničko skladište ili pristup koji se koristi isključivo u statističke svrhe.Tehničko skladište ili pristup koji se koristi isključivo u anonimne statističke svrhe. Bez sudskog naloga, dobrovoljne suglasnosti od strane vašeg dobavljača internet usluge ili dodatnih zapisa treće strane, informacije sačuvane ili preuzete samo za ovu svrhu obično se ne mogu koristiti za vašu identifikaciju.
Marketing
Tehničko skladište ili pristup su potrebni za kreiranje korisničkih profila za slanje reklama ili za praćenje korisnika na web stranici ili na nekoliko web stranica u slične marketinške svrhe.
You must be logged in to post a comment Login