Jednostavna, puna kreme, a opet lagana i punog okusa kakaa, slatkog vrhnja i banana te sve to na izdašnom, laganom biskvitu.
1. Pećnicu zagrijte na 180 C. Za to vrijeme u zdjelu stavite jaja i šećer, pa ih pjenasto istucite s mikserom, dodajte prosijano brašno sa škrobom i praškom za pecivo, te sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 26 cm, čije ste dno obložili papirom za pečenje. Sve stavite u pećnicu i pecite 15-tak minuta. Pečen biskvit izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.
2. Ohlađen biskvit stavite na tacnu za torte, pa oko njega zatvorite malo veći okvir kalupa za torte (promjera 28 cm). Unutarnji rub kalupa obložite papirom za pečenje.
3. Želatinu namočite da omekša. Za to vrijeme izmiksajte jogurt sa šećerom, vanilin i Bourbon vanilin šećerom. Nabubrenu želatinu lagano ocijedite, pa ju rastopite u zagrijanom mlijeku, a za tim ju brzo umiješajte u kremu od jogurta. Ogulite tri banane, pokapajte ih polovicom soka od limuna, prepolovite po dužini, pa ih poslažite po biskvitu. Čim se krema počne želirati, umiješajte u nju 500 ml tučenog slatkog vrhnja, premažite biskvit te izravnajte i zagladite površinu. tortu ostavite najmanje 4h u hladnjaku.
4. Prije samog posluživanja maknite okvir kalupa i papir za pečenje. Površinu torte pospite sa dvije žlice kakaa. Od preostalih 100 ml slatkog vrhnja napravite šlag pa ga u obliku ružica naštrcajte uz rub torte. Ogulite i zadnju bananu, uvaljajte ju u ostatak kakaa te narežite na kolutiće i oprezno pokapajte limunom da ne posmeđe. Na svaku ružicu šlaga položite kolutić banane.
Just Good Food
Potrebni sastojci
Za biskvit :- 3 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g finog jestivog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- 10 listića želatine
- 300 g jogurta
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 Bourbon vanilin šećer
- sok svježe iscijeđenog limuna
- 2 žlice mlijeka
- 4 banane
- 600 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice gorkog kakaa
You must be logged in to post a comment Login