Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Torta od kupina i oraha

Kupine su izvrsne za pripremu džemova, likera, kupinova vina, ali i za osvježavajuće kolače i torte.

Jedna od najdražih nam bobica je kupina. Naći ćemo ih uz puteljak i po livadama, u vrtovima… Kupine su izvrsne za pripremu džemova, likera, kupinova vina, ali i za osvježavajuće kolače i torte. Sastojci:
  • 400 g svježih kupina
  • 1 puna žlica gustina
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • svježe naribana limunova korica
  • 100 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 g mljevenih oraha
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1/2 vrećice kremfiksa
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje
Postupak: Kalup za tortu promjera 25 cm namastite maslacem i obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 C. Kupine operite, ocijedite i posušite na kuhinjskom papiru. Uvaljajte ih sa svih strana u gustinu. Maslac pjenasto izradite sa šećerom i jajima, umiješajte cimet i svježe naribanu limunovu koricu, te na kraju smjesi primiješajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima. Polovicu biskvitne smjese razmažite u ravnomjernom sloju u pripremljenom kalupu, gore ravnomjerno rasporedite kupine, pa preko njih razmažite ostatak biskvita. Tortu pecite 40-ak minuta, a kad je gotova izvadite je i pustite da se potpuno ohladi. Kad je biskvit potpuno ohlađen stucite slatko vrhnje s kremfiksom i vanilin šećerom. Biskvit prerežite na dva lista i nadjenite sa 2/3 šlaga. Tortu pospite šećerom u prahu, pa ostatak šlaga uz pomoć slastičarske vrećice istisnite uz rub u obliku ružica. U svaku ružicu utisnite po jednu kupinu. Ukrasite listićima metvice. Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Savjeti stručnjaka

Ukusno bobičasto voće ima mnoge zdravstvene dobrobiti.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.