Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Torta od kupina i oraha

Kupine su izvrsne za pripremu džemova, likera, kupinova vina, ali i za osvježavajuće kolače i torte.

Jedna od najdražih nam bobica je kupina. Naći ćemo ih uz puteljak i po livadama, u vrtovima… Kupine su izvrsne za pripremu džemova, likera, kupinova vina, ali i za osvježavajuće kolače i torte. Sastojci:
  • 400 g svježih kupina
  • 1 puna žlica gustina
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • svježe naribana limunova korica
  • 100 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 g mljevenih oraha
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1/2 vrećice kremfiksa
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje
Postupak: Kalup za tortu promjera 25 cm namastite maslacem i obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 C. Kupine operite, ocijedite i posušite na kuhinjskom papiru. Uvaljajte ih sa svih strana u gustinu. Maslac pjenasto izradite sa šećerom i jajima, umiješajte cimet i svježe naribanu limunovu koricu, te na kraju smjesi primiješajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima. Polovicu biskvitne smjese razmažite u ravnomjernom sloju u pripremljenom kalupu, gore ravnomjerno rasporedite kupine, pa preko njih razmažite ostatak biskvita. Tortu pecite 40-ak minuta, a kad je gotova izvadite je i pustite da se potpuno ohladi. Kad je biskvit potpuno ohlađen stucite slatko vrhnje s kremfiksom i vanilin šećerom. Biskvit prerežite na dva lista i nadjenite sa 2/3 šlaga. Tortu pospite šećerom u prahu, pa ostatak šlaga uz pomoć slastičarske vrećice istisnite uz rub u obliku ružica. U svaku ružicu utisnite po jednu kupinu. Ukrasite listićima metvice. Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način,...

Gastronomija

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.