Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Torta od sira i badema

Fino, finije, najfinije…

Ljeto je i ja doslovno uživam u svakom njegovom danu. Proteklih desetak dana naime provela sam skupa s mojom familijom na predivnom otoku Lošinju, točnije u gradu Malom Lošinju. Obišli smo naravno cijeli otok, dio autom, iako više u šetnjama oko otoka, po malim asfaltiranim puteljcima uz more. Vidjeli predivne plaže i uvale, sunčali se i uživali u otočkim specijalitetima, vozili se brodom i sve skupa prošli tri otoka ( Krk, Cres i potom Lošinj). 

Tako napunjenih baterija, vratili smo se kući i naišli na prazan grad, nema gužve na parkinzima niti u trgovačkim centrima, svugdje je skraćeno radno vrijeme. Ljudi su se preselili u "južnije krajeve". Iako smo još uvijek na godišnjem odmoru, prionuli smo za novim obavezama,a među kojima se našla i ova predivna, osvježavajuća, lagana (bez imalo maslaca ili margarina), ljetna torta sa sirom i bademima, a napravljena je po receptu iz prošlomjesečnog časopisa " Čarolija okusa". Ukusan biskvit s bademima, krema od sira i slatkog vrhnja te crveni ribiz.

Potrebni sastojci:

6 jaja
180 g šećera
1 vanilin šećer
120 g brašna
80 g Gustina
1 žličica praška za pecivo
100 g badema u listićima



Za nadjev:


400 g crvenog ribizla
4 žlice šećera
500 g posnog svježeg sira
1/2 l slatkog vrhnja

Postupak :

1. Pećnicu zagrijte na 175 C. Dotad odvojite bjelanjca od žumanjaca, pa žumanca pjenasto stucite sa 90 g šećera i vanilin šećerom. Bjelanjca stucite u snijeg, pa pomalo umiksajte i preostalih 90 g šećera. Stavite bjelanjca povrh žumanaca, pa po tome prosijte brašno pomiješano sa Gustinom i praškom za pecivo, pa sve dobro izmješajte. Biskvitnu smjesu podijelite na četiri dijela, pa od svakog ispecite koru u kalupu obloženom papirom za pečenje tako što ćete je posuti 1/4 bademovih listića i potom 15- ak minuta peći u zagrijanoj pećnici. Pečene kore ohladite.

2. Ribizle operite pod mlazom hladne vode, posušite, skinite s peteljki, pa pomiješajte sa dvije žlice šećera. Sir promiksajte da postane kremast i gladak, a zatim u njega primješajte slatko vrhnje stučeno sa preostale dvije žlice šećera, pa umiješajte i ribizle. Dobivenom kremo nadjenite kore sa bademima, ukrasite ribizlima.

Just Good Food


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Candy cane je američki naziv za tamošnju popularnu slasticu, a u doslovnom prijevodu znači – lizalica.

Gastronomija

Jednostavna je, lijepa, sastoji se od svega nekoliko sastojaka i puna je čokolade.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.