Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Trebamo li jesti kokice?

Brzo se pripremaju, ukusne su i nekima su najdraže grickalice.

Dok vani pada kiša, a vi u svome toplome gnijezdu birate novu seriju ili film, uz šalicu toplog čaja, kakaa ili vina, vrijeme je da se nešto i gricne. Iako ih neki smatraju lošom hranom, jer spadaju u kategoriju „grickalice“, onu su zdrave.

Brzo se pripremaju, ukusne su i nekima su najdraže grickalice. Kokice su raspuknuta cjelovita žitarica, pa ih je i preporučljivo jesti.

Sadrže mnogo vlakana i imaju vrlo malo kalorija kada ih se peče bez mnogo masnoće. Velikog su volumena će vas brzo zasititi. Osim toga, daju i osjećaj zadovoljstva zbog hrskavosti.

U prirodnom obliku ova namirnica ne pridonosi debljanju, ali način pripreme i dodaci koji se jedu s njom stvaraju dileme o stvarnom iznosu kalorija u njima. Pripremljene u ulju mogu postati jelo koje deblja. Tako 100 g kokica sadrži 390 kalorija, dok 4 žlice biljnog ulja sadrže 480 kalorija. Dobro razmislite prije nego naručite najveću porciju kokica u kinu, osobito ako volite i da su prelivene maslacem!

Kupujete li kokice za mikrovalnu, dobro pročitajte njihov sastav, odaberite pakiranja koja sadrže 45 do 90 kalorija, 1g ili manje masti i bez trans masti, odnosno bez hidrogeniziranog ulja.

Ako već želite brze kokice iz mikrovalne, uzmite običnu papirnatu vrećicu i u nju stavite kukuruz te ga pripremite bez masnoća. Tako ćete biti sigurni da jedete niskokalorične kokice koje su super zdrava grickalica i ne debljaju.

Ne propustite

Zanimljivosti

Kokice su postale popularne uz gledanje filmova tijekom zlatnog doba Hollywooda.

Gastronomija

Pročitajte zašto se ne biste trebali odreći slatkog raja za vaše nepce.

Zanimljivosti

Kuhani kukuruz kalorije može 'nabrojati na prste' i zato je dobar za mršavljenje.

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.