Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Trening koji ruši predrasude i oblikuje ženstveno tijelo

Osvojite dva početna ciklusa vježbanja na šipci

Jeste li se ikad zapitale zašto Beyonce izgleda tako seksi, a Shakirini pokreti hipnotiziraju? Ako jeste, odgovor nemojte tražiti u skupoj odjeći, svakodnevnom treningu i milijunima, odgovor je u njima samima. Svjesne svog tijela, senzualne žene poput njih i u staroj trenirci izazivaju pažnju, a njihova energija magnetski je privlačna. Ako ste ikad tajno poželje biti jednako seksi i slobodne, postoji način..

Naime, 2000. Godine glumica Sheilla Kelley započela je nevjerojatan svjetski trend vježbanja koji je nazvala S factor, a temelji tog plesa zasnovanog na prirodnoj ženskoj senzualnosti i kružnom kretanju postali su i ostali važan dio pole dance treninga i u nas. Tako se u Angels studiju može vježbati na taj poseban, ženstveni način, i zaboraviti na teške i nezadovoljavajuće treninge u teretani.

Lagano zamračena atmosfera, žene u kratkim hlačicama i visokim potpeticama, glasno vriskanje i pljeskanje te nezaobilazan ženski smijeh obilježava ovaj studio i čini ga posebnim. Iako na prvu može djelovati zastrašujuće i pomalo nestvarno, nakon nekoliko minuta svaka žena shvati koliko je važno pronaći i čuvati svoju senzualnost i koliko joj ta tajna koju otkriva pokretom zapravo može promijeniti život na bolje!

sipka 1Potpetice, fotelja i taj snažan i energičan osjećaj ipak treba pričekati neko vrijeme. U početku se svaka žena bori sa sramom i strahom te tako pobjeđujući ta dva ograničavajuća faktora postaje snažnija i slobodnija. Istovremeno, tijelo oblikuje u čvrsto, snažno te izrazito fleksibilno.

Ovaj način pole dance-a, kojeg neki nazivaju power pole dance-om, zapravo najmanje ima veze sa šipkom. Šipka je ovdje pomoćni rekvizit, dodatak koji ženi još više omogućuje da se kreće onako kako joj je to prirodno – polagano, kružno i senzualno. Spajajući yogu, pilates, ples, dodir i seksepil, Angels trening omogućuje ženi kvalitetno vježbanje koje je toliko zabavno da se čini da prolazi u sekundi pružajući osjećaj snage i samopouzdanje koji traje cijeli tjedan.

Kako to zapravo izgleda?

U zamračenoj dvorani bez ogledala, strunjače su na podu posložene u krug. Žene u laganoj odjeći, bose ili u čarapama, raspuštene kose i početnoj poziciji turskog sjeda i zatvorenih očiju, čekaju da počne trening. Samo nekoliko trenutaka kasnije, dvoranom prostruji nježna muzika dovoljno glasna da vas odvede u neki drugi svijet, zajedno s nježnim i smirujućim glasom instruktorice koja započinje voditi polaznice riječima opuštanja. I to se nastavlja sljedećih skoro sat vremena, dok se žene kreću polako iz vježbe u vježbu, zaboravljajući na težinu radnog dana ili tjedna, prepuštajući se muzici, pokretu i seksi vježbama koje oblikuju tijelo i griju dušu.

sipka 2Slijedi podizanje s poda i kretanje po cijeloj prostoriji i senzualni se pokreti nastavljaju koristeći zid, pod, fotelju i, naravno šipku kao rekvizit. Iz nježnosti, mnoge žene svoj pokret pretaču u snagu s lakoćom se okrećući naglavačke i leteći slobodno oko šipke u svim smjerovima.

Zadnji dio, koji je isprva najteži – ustati pred svima i zaplesati rutinu, a kasnije slobodan ples – predstavlja vrhunac svakog treninga. U trenirci ili seksi odjeći, bose ili u vrtoglavo visokim potpeticama, nakon početnog srama i višemjesečnog oslobađanja, žene kreću u avanturu upoznavanja onog što je Sheilla Kelley nazvala ‘erotic creature‘ (erotski lik), a u Angelsu se naziva unutarnjim likom. Taj je unutarnji lik, ono što zapravo postoji u svakoj ženi, ali je odgojem potisnuto – ženska senzualnost i seksepil, ali i sve ono što se žena u stvarnom životu ne usuđuje biti ili to jednostavno nema gdje izraziti. Ples nema cilj nikoga zadiviti, on nije nastup niti samopromocija, samo slavlje svoje ženstvenosti i izbacivanje negativnih emocija kroz slobodan pokret.

Sam tijek treninga i predanost instruktora otkrivanju tajne mnogih žena, te čine ovaj trening svojevrsnom terapijom.

To može svaka žena!

U Hrvatskoj danas postoji velik broj plesnih i fitness centara koji nude ovaj oblik vježbanja pa svaka žena može pronaći ono što joj najbolje odgovara. Od pole dance-a kojem je cilj sportsko natjecanje, onog koji fokusiran na trikove na šipci i pravilne koreografije, pa do drugog pole dance-a kojem je cilj prepustiti ženu sadašnjem trenutku, emociji, oblikovati njeno tijelo i visoko podići njeno samopouzdanje i ljubav prema sebi.

Osim u vama samima, ograničenja za ovaj trening ne postoje. Od osamnaeste godine pa nadalje, svaka žena će u Angelsu pronaći nešto za sebe, fizički i emocionalno, i naravno stvoriti nezaobilazna prijateljstva koja često traju i cijeli život. Kako muškarci imaju pivo i nogomet, tako žene imaju svoj trening.

Više informacija potražite na internetskoj i Facebook stranici.

[box style=”0″]

OSVOJITE POČETNI CIKLUS VJEŽBANJA NA ŠIPCI

Angels studio vam poklanja dva početna ciklusa vježbanja u vrijednosti od 300 kn.

Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom ANGELS te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koja glumica je započela trend vježbanja na šipci?

Vaše prijave primamo do 06. rujna 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnice su Larisa Živčić i Maja Šlogar. Čestitamo!

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Med Contour Multipower je prava alternativna liposukcija.

Savjeti i preporuke

Inovativne Farm To Face Sheet maske, koje se mogu koristiti samostalno ili uz UFO 2 uređaj.

Beauty report

Dermatolozi smatraju da za osobe koje provode puno vremena pred ekranima ima smisla uvesti zaštitu od plavog svjetla u redovnu njegu.

Zdravstveni karton

Sve više žena pridaje pažnju sastavu proizvoda koje koriste, pa tako i higijenskih uložaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.