Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Treniranje samopouzdanja

10 savjeta za vjeru u sebe i život bez straha.

Samopouzdanje se u osobi razvija cijeli život. To je skup osjećaja, misli i stavova o samom sebi koji su se ukorijenili kroz godine života. Hoćete li biti samopouzdani uvelike ovisi i o djetinjstvu, sitnicama kojih se možda ne sjećate – ali one su ostavile emocionalni trag koji utječe na vaše kasnije obrasce ponašanja.

Vrijeme puberteta je osjetljivo jer tada dječak i curica prelaze u mladog muškarca i ženu. U tim trenutcima hormonalnih promjena također je bitno imati pogodnu okolinu za razvitak samopouzdanja. Događaji poput stalnih odbijanja od suprotnog spola, ili društvene izolacije primjerice utječu na kasniju vjeru u sebe po pitanju odnosa s drugim ljudima.Ipak, ako ste osvijestili problem sa samopouzdanjem, on se može riješiti. Ne tako brzo, kao privremeno loša raspoloženja i negativne misli, ali s vremenom će stvari krenuti na bolje. Zamislite to kao da učite svirati gitaru, iz prvog pokušaja vam neće ići, iz drugog također, ali ako sve više budete vježbali, povećava se mogućnost da ćete vrlo brzo društvo zabavljati na tulumima svirajući svima drage pjesme.

Predstavit ćemo vam nekoliko savjeta uz pomoć kojih možete vježbati vjeru u sebe, ali naravno ne morate sve iskoristiti i isprobati jer poneki možda nisu prilagođeni vašem tipu osobe. Zato, razmislite o savjetima koji vam odgovaraju i vjerujte u sebe kako možete, uz malo truda, uspješno podići samopouzdanje na željenu razinu.

1. Pozitivne uspomene

Uronite u lijepe i pozitivne uspomene. Negativan stav o samom sebi dijelom se sigurno razvio jer konstantno oživljavate pojedine uspomene koje nisu bile povoljne za vas. A naravno, ako nešto dovoljno puta ponavljate – pomislit ćete da je to istina. Zato, umjesto da oživljavate loše, oživite pozitivne uspomene, što češće jer na taj način će vaša čaša samopouzdanja biti sve punija.

2. Šira perspektiva

Uvijek je dobro posjetiti se koliko je trenutna situacija u kojoj primjerice nemamo vjere u sebe nebitna za cijelo naše postojanje. Ako primjerice želite briljirati u nekoj situaciji, a strah vas je – uvijek možete razmisliti kako možda to što ćete vi u tom trenutku biti savršeni nije krucijalno za vaš život jer je to jedna od milijun situacija u kojoj ćete se naći. A tko kaže i da to što ćete biti uspješni u toj situaciji vaš životni put  odvesti na dobar, a ne loš trak. Živite u trenutku, a ne za taj trenutak.

3. Odaberite svoju nišu

Ne morate biti dobri u svemu, razmislite o svojim talentima i gradite samopouzdanje u stvarima koje vam leže. Nema smisla biti penjač, ako se bojite visine ili pak slikar ako nemate smisla za crtanje.


4. Pozitivno društvo

Dobra ekipa koja njeguje moć pozitivnog mišljenja je dobar početak za izgradnju samopouzdanja. Ako se više družite s negativcima – počet ćete na sebe i svijet gledati kroz sive naočale, pa teško da ćete se osjećati dobro, a samim time izostat će i samopouzdanje.

5. Usporedba

Nemojte se uspoređivati s drugima, jer to ne vodi ničem dobrom. Svatko ima svoje vrline i mane, a usporedba s drugima donosi samo bol, jer nemoguće je da ste savršeni. Uspoređujete se sami sa sobom, i na taj način ćete vidjeti koliko stalno napredujete.

6. Glazba
za život

Iako sama glazba nije prijelomnica u tom, hoćete li imati samopouzdanja ili ne, definitivno može poboljšati raspoloženje, a samim time ćete biti pozitivniji te lakše prelaziti preko svakodnevnih prepreka.7. Nove stvari

Dok ste uljuljkani u svojoj sigurnoj zoni, lakše je krenuti putevima negativnih misli jer nema novih iskustava koji vam tjeraju krv u žile. Kad se prepustite novim izazovima, kakav god bio njihov ishod – shvatit ćete kako ste u svoj CV života upisali još jednu zanimljivost te ćete se osjećati bolje.

8. Vježbajte

Ako imate snage u tijelu, ono će vam dati i duševnu jakost. Zato pokušajte više vježbati i kako se budete osjećali zadovoljno, lakše ćete izražavati vlastito mišljenje i biti samouvjereniji.

9. Promjene

Moguće je da vam način na koji živite jednostavno ne odgovara. Zavirite duboko u sebe, shvatite što vam se sviđa, a što ne i riješite se onoga što vas ne ispunjava.10. Suočavanje sa strahom

Bježanje od straha, nagomilava nove strahove. Ako pomislite kako će on nestati ako zaklopite oči ili ne mislite na njega, grdno se varate. Ipak, kad smognete snage suočite se s njim, pa makar doživjeli neuspjeh zapamtite kako je to bio jedan korak naprijed.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Dobar posao

Koliko puta vam se dogodilo da ste govorili nešto važno klijentu, zaposleniku, poslovnim partnerima, kolegama uvjereni da su vas razumjeli, a na kraju se...

Drama Queen

Jednom davno bila sam romantična. Jednom davno možda sam i vjerovala u ono „da kraja života“.

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.