Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Tretmani za pomlađivanje lica

Predstavljamo vam nekirurške i kirurške tehnike

Da bi se lice podmladilo postoji niz kirurških i nekirurških tehnika koje nam preporučuju plastični kirurzi. Danas se koriste sljedeće tehnike u podmlađivanju lica:

Nekirurške tehnike pomlađivanja lica

1. Tehnike podmlađivanja kože laserom, kemijskim pilinzima, mikrodermoabrazijom

Time se uklanjaju promjene kože: mrlj , male bore, ožiljci.Tehnike su minimalno bolne, izvode se za vrijeme zimskih mjeseci zbog manjeg izloženosti suncu nakon zahvata. Broj i učestalost potrebnih zahvata je individualan.

2. Primjenom "fillera" tj. punila (kolagen, restilan, hijaluronska kiselina…)

Rieč je o sredstvima za ispunjavanje bora i udubina čime se korigiraju male bore oko očiju i usta. Trajnost rezultata je od 6 do 12 mjeseci jer se upotrebljeni preparati resorbiraju. Svi su dokazano neškodljivi.

3. Botox

Botox je prirodni izolirani otrov bakterije Clostridium Botulinum, a koji u malim dozama unešen pod kožu priječi kontrakcije mišića te mimiku, tako da na čelu, oko usta i očiju nestaju duboke bore. Trajnost efekta je 4 do 8 mjseci, a učestalost zahvata također se određuje prema potrebama svakog od klijenata.

4. Transplantacija vlastitih masti

Postupak uzimanja vlastitih masti s bedara, trbuha… Posebnom tehnikom se iste masti priprave te ubrizgavaju u područja na potkožnom tkivu lica gdje su udubine i bore. Najčešće se pune upali obrazi, bore od smjeha, duboke bore od nosnog kuta ka bradi, usta (da bi ime se vratila prijašnja punoća). Te masti ostaju na ubrizganom mjestu od par mjeseci do više godina, katkada i trajno. Duljina trajnosti ovisi o tehnici prireme i samom pacijentu. Moguće komplikacije zahvata su brza lipoliza, nastanak neravnina i malih čvorića, što se uz adekvatnu pripremu masti vrlo rijetko javlja. Transplantacija se izvodi u dubokoj anesteziji, a sam oporavak je kratkotrajan i minimalno bolan.

Kirurške tehnike pomlađivanja lica

1. Blefaroplastika – korekcija očnih kapaka

2. Kirurška korekcija vrata s liposukcijom

3. Kirurško podizanje čela enoskopskim zahvatom

4. Facelift tehnike kod jako palih i stanjenih obraza gdje se drugim tehinikama ne može poboljšati stanje

Svaka procjena potrebnih zahvata je individualna i treba biti prepuštena stručnoj procjeni plastičnog kirurga koji će vam reći za kakve tehnike ste vi kandidat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Beauty report

IM Estetica ​opet pomiče granice ​- među prvima u svijetu stvara custom-made tretmane za vašu kožu.

Savjeti stručnjaka

Razgovarali smo s dr. Irijanom Rajković, specijalistom plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, prve i jedine hrvatske liječnice koja je verificirani predavač na Američkoj Akademiji...

Drama Queen

Prvo, ja nisam stara. Ja sam u najboljim godinama.

Savjeti i preporuke

Kod injiciranja Botoxa ili dermalnih filera iglice su toliko male da velika većina klijenata nema potrebu za nikakvom anestezijom.

Advertisement