Tri metode za ostvarenje ciljeva

Ciljevi ili realizacija vlastitih kapaciteta jedan su od najvažnijih segmenata ali i razloga postojanja. To kaže psihologija, no to i sami intuitivno osjećamo…

Za pragmatičnost i ostvarenje ciljeva trebaju nam tri metodice kojima ćemo stvari postaviti na svoje mjesto i koje će omogućiti izlazak iz loših stanja u kojima jesmo i usmjeriti energiju prema fokusu rješenja.

Osvijestiti ciljeve

Da bi to uspjeli, prvo si moramo priznati da su ciljevi važan segment našeg postojanja, pa tek onda pristupiti nekom procesu koji će nam pomoći da osvijestimo koji su to naši stvarni ciljevi.

Naši stvarni ciljevi su uglavnom oni o kojima razmišljamo svaki dan i to u dužem periodu. Zapitajte se što stvarno želite ili jednostavno krenite u realizaciju onoga što mislite da želite, pa ćete u jednom trenutku osvijestiti da li to stvarno želite ili je to samo bio jedan putokaz kako bi s krivog puta došli na pravi.

Ne postoje greške u djelovanju, već samo putokazi koji vode do glavne ceste. Kako ćete doći na glavni put, ako ne sporednim?

Pravilno postaviti ciljeve

Prečesto se događa da svoje ciljeve definiramo kao općenite rečenice ili stanja u kojima želimo biti. Recimo želim biti sretan. No, tom prilikom ni naš cilj, ni mi sami, ni svemir ne zna što se to točno treba dogoditi da bi mi bili sretni. Energiju trošimo na te misli jer svejedno djelujemo, samo što djelujemo na temu u kojoj ništa konkretno ne postižemo.

Jako je važno osvijestiti da što god mi radili ili ne radili, mi uvijek djelujemo i trošimo energiju. Zato je bolje usmjeriti je na pravi put, umjesto puštati da curi na krivom putu, tapkajući u mjestu.

Zato je pitanje što se točno događa kada si sretan dobar početak postavljanja ciljeva… Što vidim, čujem, osjećam, gdje se nalazim, s kim, koju titulu uživam, u kojoj firmi radim, koliko kilograma imam i slično. Definirati točno u detalje kako je to kada je cilj ostvaren. Takav pristup će usmjeriti energiju na pravo mjesto.

Drugim riječima, da bismo stigli na mjesto gdje želimo biti, moramo znati gdje idemo.

Vrijeme i plan

Naime, mnogima od nas se dogodi da u mislima možemo zamisliti prekrasne stvari oko sebe. A onda nam se dogodi da prođe vrijeme i jednog dana osvijestimo da smo u realitetu daleko od ostvarenja. Razlog tome je što ne djelujemo, ili djelujemo, ali nemamo dobar plan.

Odgovori na pitanja kao što su što radim prvo, a što drugo i koje resurse imam, a koje nemam, raskrčit će šumu misli i dovesti do spoznaja o tome kako i što treba raditi da cilj bude ostvaren.

Kada se misli poslože tako i dođu u svijest, živčani sustav automatski proizvodi pokretačku energiju jer je usmjeren na rješenja umjesto na probleme. Tada je i svemir aktivan i podržava sve jer točno zna što želite i to tako slaže jer je pozitivno afirmirano… Osim toga, nije zaposlen velikom količinom nejasnih informacija već se fokusira na nekoliko njih, te tako proizvodi i više energije.

Dok se u mislima ne poslože stvari i ne dođe do slaganja, velika količina informacija pogotovo onih negacija koje su u vezi s ciljevima, jednostavno crpe i to malo energije što je ostalo, i normalno je da fizička i mentalna spremnost za realizaciju nije u funkciji.

Naravno, dogodit će se da ćete doći i do čvora koji je blokada iza koje stoji nerazvijena sposobnost, no čak i taj detalj onda kada se dogodi puno je manji problem za rješavanje od onog početnog koji je crpio enormnu količinu energije i blokirao mnogobrojne mentalne i fizičke funkcije.

Taj mali detalj naravno uvijek je naše uvjerenje da je nešto od svega navedenog što je potrebno za ostvarenje cilja nemoguće. Takvo uvjerenje onda kada smo se pokrenuli često i samo nestaje jer smo prethodnim djelovanjem dokazali da možemo, no čak i ako se ne dogodi puno ga je lakše riješiti uz pomoć neke od metoda za promjenu uvjerenja nego cijeli život živjeti iscrpljeno i nesretno zbog nerealiziranih i nikad započetih ciljeva.

Zaključak – ciljevi nisu nedosižni!

Ukratko rečeno, nisu naši ciljevi nedostižni, samo se ne bavimo s njima na pravi način ili se ne bavimo uopće i nismo iscrpljeni i bolesni zato što je život težak, već zato što odustajemo od svojih ciljeva koji cijelo vrijeme raznoraznim signalima pokazuju da žele pozornost, a što ih više ignoriramo, to nam više signala šalju…

Zato, uzmite svoje ciljeve u svoje ruke. Tako ćete u svoje ruke uzeti i svoj život i zdravlje i energiju i sve što mislite da nemate ili da ste putem izgubili.

Melita Manojlović, izvor atma.hr

PRIVUCITE U ŽIVOT ONO NAJBOLJE ZA SEBE NA SEMINARU – ZAKON PRIVLAČENJA!

Zakon privlačnosti ili privlačenja je univerzalni zakon koji igra značajnu ulogu u ljudskom životu. On djeluje u svakom djeliću sekunde života i zato, osim što ga ne možemo ignorirati, korisno je razumjeti ga.

Danas većina ljudi zna da može privući sve što želi, no još uvijek samo manjina tome svjedoči u svom životu.

Seminar Zakon privlačenja, Melita Manojlović
ZAGREB (hotel Antunović), subota, 15. 6. 2019. od 10:00 do 16:00 h (pauza od 12:30 do 14:00)
Puna cijena seminara je 200,00 kn, a kao čitatelj portala ostvarujete u promotivnom razdoblju do 31.5 pravo na 50 % popusta, što znači da je cijena ulaznice za vas 100 kn.