Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) objavilo je u srijedu u priopćenju za javnost da je turski parlament ratificirao Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku, čime je to dosad učinilo deset od 26 članica Sjevernoatlantskog saveza. <br />

Hrvatska

Turska ratificirala Protokol o ulasku RH u NATO

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) objavilo je u srijedu u priopćenju za javnost da je turski parlament ratificirao Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku, čime je to dosad učinilo deset od 26 članica Sjevernoatlantskog saveza.

Ratifikaciju Protokola MVPEI drži dokazom dosadašnje uspješne suradnje Hrvatske s Turskom, te još jednom potvrdom hrvatskog doprinosa sigurnosti euroatlantskog područja.

Protokol o pristupanju Hrvatske NATO-u trebao bi u zemljama članicama biti ratificiran do ranog proljeća 2009., prije summita na kojem će Hrvatska i Albanija postati punopravne članice.

Uz Tursku su Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku dosad ratificirale Bugarska, Latvija, Litva, Mađarska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Sjedinjene Države.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.