Twerk – naš novi najdraži oblik rekreacije

twerk

U fitness studijima naših prostora u početku bijaše trbušni ples. Zatim pole dancing. A sada na velika vrata ulazi twerk! Twerk ludilo već neko vrijeme “drži“ cijeli svijet; guzom ponosno tresu JLo, Nicky Minaj, Rihanna, Beyonce…  Sigurno vam je poznato i kultno twerkanje Miley Cyrus na dodjeli MTW Music Awards 2013-e, o kojem  su mediji brujali još mjesecima nakon!

No što je zapravo twerk?

Twerk se aktivno razvijao u afro-američkoj kulturi dugi niz godina, a svoje korijene vuče iz zapadne Afrike, točnije njihovog narodnog plesa Mapouka gdje je naglasak isključivo na ritmičkim pokretima stražnjice. Dok povijest suvremenog twerka počinje s popularnosti južno-američkog hip-hopa početkom 90-ih.

Danas je twerk samostalan pravac u plesu koji uživa svjetsku popularnost i to s pravom! Tako smo i mi imale priliku biti na open classu twerkinga pod vodstvom izuzetno simpatične i energične dame – Miss Po.

Miss Po umjetničko je ime instruktorice plesa i koreografkinje koja iza sebe ima veliko plesačko iskustvo (lationamerički plesovi, MTV dance…), a svoj twerking zanat izbrusila je na seminarima, radionicama i plesnim školama u rodnoj Rusiji te diljem Europe.

Na pokaznom satu twerking nas je odmah osvojio! To je uistinu zarazan i zabavan ples, gdje uz stražnjicu dobro “protresete“ i ostale dijelove tijela, rade svi mišići, instantno vam se poboljšava cirkulacija, obrazi se rumene, a kapljice znoja dokaz su da ste uistinu razbudile svaki atom u sebi. Atmosfera je odlična, mi nismo skidale osmijeh s lica, kao ni pogled s poskakujućih guza. Uistinu hipnotizirajuće!

twerk

“Svi mogu plesati twerk, nema dobne granice, u našem timu su studentice, poslovne žene, velike guze, male guze… Svi se odlično zabavljamo, postale smo jako dobre prijateljice, ovdje nema ljubomore, samo pozitivne  vibracije, veselje i druženje!“, objašnjava Miss Po koja nam kroz smijeh odaje i “tajnu“ svog nadimka. Po je skraćenica njenog imena (Polina), a na ruskom Popa znači i stražnjica.

Gdje možete twerkati i vi

Twerk Team Croatia by Miss Po trenutno se sastoji od 8 djevojaka koje posjeduju plesno iskustvo, a traže i “pojačanje“ jer u planu imaju i inozemna natjecanja gdje bi svojim guzama dodatno promovirale Hrvatsku. Zainteresirane djevojke pozivamo da se učlane u Facebook grupu.

Miss Po misli i na guze svih rekreativaca i znatiželjnika, za koje također ima osmišljen program, i zaista ju raduje što ima priliku približiti ovu globalnu plesnu zarazu i svojoj drugoj domovini. A kako to izgleda pogledajte u videu: