Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

U Mövenpick Hotels & Resortsu svaki kilogram je bitan: diljem svijeta donira se “Kilogram dobrote” kao podrška onima kojima je potrebna

Švicarski hotelski brend sedmi je put pokrenuo godišnju humanitarnu kampanju Kilogram dobrote.

Postoji li način da se izmjere ljubav i velikodušnost? Uz Mövenpick Hotels & Resorts postoji. Švicarski hotelski brend sedmi je put pokrenuo godišnju humanitarnu kampanju Kilogram dobrote. Od 1. do 31. listopada gosti, lokalno stanovništvo, ali i svi ostali koji žele sudjelovati mogu donirati kilogram (ili više) potrepština onima kojima je pomoć potrebna. Donacije se mogu ostaviti u bilo kojem Mövenpick hotelu koji sudjeluje u kampanji.

Više od 60 Mövenpick hotela diljem Afrike, Azije, Europe i Bliskog istoka spremno je podržati kampanju i distribuirati donacije u partnerstvu s lokalnim dobrotvornim organizacijama. U Europi ukupno 16 hotela sudjeluje u prikupljanju odjeće, hrane ili školskih potrepština.

Među njima je i novootvoreni Mövenpick Zagreb. Udružio je snage sa SOS Dječjim selom Hrvatska, kojem je potrebna školska oprema, odjeća te higijenski proizvodi kao što su šamponi, sapuni i deterdženti. Ova organizacija kroz dva SOS Dječja sela u Hrvatskoj – u Lekeniku i Ladimirevcima, posvećena je dobrobiti djece. Također rade i na jačanju obitelji i zajednice kao preventivne mjere u borbi protiv napuštanja i društvenog zanemarivanja djece, a dobrotvorne akcije poput ove od velike su im pomoći.

U Švicarskoj su Mövenpick Hotel Lausanne i Mövenpick Hotel & Casino Geneva udružili snage s Crvenim križem. Njihov popis želja uključuje odjeću i igračke. Mövenpick Hotel Basel, Mövenpick Hotel Egerkingen i Mövenpick Hotel Regensdorf trebaju donacije obuće, odjeće i igara u ime Caritasa.

U Njemačkoj dva susjedna Mövenpick hotela u Stuttgartu – u zračnoj luci i u Messe & Congress centru – prikupljaju odjeću za Crveni križ u Nürtingenu. Mövenpick Hotel Berlin i Mövenpick Hotel Münster također su odabrali Crveni križ kao partnera. Hotel Mövenpick u zračnoj luci München udružio je snage s NBH Nachbarschaftshilfe, koja vodi dobrotvorne second-hand trgovine i također traži odjeću…

Partner nizozemskim hotelima Mövenpick u Amsterdamu, Haagu i ‘s-Hertogenboschu je Pieterburen Zeehondencentrum, centar za rehabilitaciju i istraživanje tuljana, a trebaju donacije rabljenih tonera i mobitela.

Ove godine cilj je prikupiti 25.000 kilograma potrepština diljem svijeta i oboriti rekord koji trenutno iznosi 21.921 kilogram.

“Kroz ova nesigurna vremena, važno je okupiti se kako bismo širili dobrotu tamo gdje je najpotrebnija; to je temeljna premisa Kilograma dobrote”, rekao je Kishan Chandnani, globalni potpredsjednik Premium Brandova.

“Nadovezujući se na naše kulinarsko naslijeđe, znamo da hrana ima moć činiti dobro i medij je za pozitivne promjene. S našim godišnjim programom Kilogram dobrote, vjerujemo u prepuštanje iskrenim trenucima i pronalaženje dobrote u društvenim promjenama koje možemo učiniti uzvraćanjem”, dodao je.

Movenpick Zagreb

Također, novi slogan kampanje odražava i srž brenda. Ništa nije slađe od kilograma dobrote, podsjeća na Mövenpickovo kulinarsko nasljeđe i ujedno sažima ideju da se velikodušna djela često dvostruko više nagrađuju.

Gosti, fanovi i pratitelji koji žele širiti ovu poruku na svojim društvenim mrežama uz hashtag #KiloOfKindness i označavanjem @movenpickhotels, tijekom listopada mogu dijeliti pojedinosti o kampanji.

Za više informacija o hotelima koji sudjeluju i dobrotvornim partnerima posjetite https://www.movenpick.com/en/kilo-of-kindness.html.

Više

Gastronomija

Iz godine u godinu Zagreb ima sve zanimljiviju adventsku ponudu, a ovoga puta sasvim drukčiji provod u najveselijem mjesecu nudi hotel Mövenpick Zagreb.

Zanimljivosti

Nevjerojatnih 520 kilograma različitih potrepština - odjeće, hrane, igračaka i školskog pribora - prikupljeno je tijekom listopada u humanitarnoj akciji „Kilogram dobrote“, koju je...

Zanimljivosti

Mövenpick potiče dobra djela dijeljenjem priča o donacijama, filantropiji i društveno korisnom radu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.