U susret hladnoći

Već smo vam predstavili koji su to prikladni Nivea proizvodi za njegu kože tijela i lica te kose u hladnim, zimskim uvjetima, a sada vam donosimo Nivea savjete za zimsku njegu koji će nam pomoći da tijekom hladnih mjeseci zadržimo zdravu kožu, kosu kao i imunitet čitavog organizma.

1. Stvorite atmosferu pogodnu za vašu kožu

Koža ja 'najsretnija' kada je vlažnost zraka oko 40%. Najlakši način da se poboljša razina vlažnosti je kupovinom kućnih biljaka. One kroz korijenje neprestano upijaju vodu sa svim potrebnim hranjivim tvarima, a kako bi osigurale prijenos vode od korijena do vrhova, biljke otpuštaju vodu te na taj način redovno povećavaju vlažnost zraka.

2. Pravilno zračite grijane prostore

Kada je grijanje upaljeno, ne ostavljajte prozor otvorenim tijekom cijeloga dana. Time možete samo zbuniti termostat i povećati račune za grijanje. Puno je učinkovitije kratko ali pažljivo prozračiti prostoriju svakih nekoliko sati kako bi ustajali zrak zamijenili svježim. U slučaju da niste u mogućnosti otvarati prozore, koristite solne lampe kako bi poboljšali kvalitetu zraka u prostoriji – one obogaćuju zrak negativnim ionima, koji dokazano pozitivno djeluju na zdravlje.

Destinacije za godišnji odmor za koje se općenito smatra da pozitivno djeluju na zdravlje, kao što su planinski krajevi i odmarališta na obali, bogati su negativnim ionima u zraku, gotovo u jednakoj količini kao i zrak u tradicionalnim solanama.3. Mala doza sunca svaki dan

Nedostatak sunca tijekom zimskih mjeseci potiče razvoj virusa i bakterija te slabi čovjekov imunološki sustav. Također, uzrokuje i nedostatak vitamina D, što može povisiti krvni tlak te povećati rizik od srčanog udara. Stoga, iskoristite sunce u ranim jutarnjim ili popodnevnim satima za kratku šetnju.

4. Hladnoća je dobra za vas

Kratka izloženost hladnoći zapravo vam može pomoći kako bi pripremili tijelo za zimu. Uzastopno izlaganje tople kože hladnoći, smanjuje osjetljivost tijela i povećava otpornost, čime se smanjuje mogućnost infekcija. Možda je teško vjerovati u to, ali niske temperature mogu aktivirati pozitivnu energiju. Razlog je taj što hladnoća stimulira cirkulaciju, pa se na taj način naše tijelo brže i efikasnije ugrije. Jednom kada se naviknete na to, nagla navala hladnog zraka može biti ugodna i stimulirajuća. Blagodati stimulacije hladnim zrakom možete potaknuti saunom ili raznim metodama liječenja vodom, kao što je Kneippova kura.