Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Uljem narančinih cvjetova protiv strija

Borba protiv strija je veliki izazov.

Ženama je lijepo biti u drugom stanju, no noćna mora je imati strije. Nekad se strije javljaju kod naglog debljanja i  tijekom trudnoće. Muškarci također dobivaju strije, što od  naglog povećanja mišića ili kilograma. Dobra vijest je da postoje načini kako spriječiti ili odstraniti strije.

Uspješan način da spriječite ili minimizirate strije za vrijeme i poslije trudnoće je s uljem od cvjetova naranče kao masažnim uljem. Pomiješajte nekoliko kapi narančinog ulja sa suncokretovim uljem. To je priručno masažno ulje koje lagano nanosite na trbuh. Održavat će kožu lijepom i čvrstom.

Borba protiv strija je veliki izazov. Do sada jedino što vam je dermatolog mogao preporučiti je da ih pokušate spriječiti kremama za suhu kožu pogotovo tijekom trudnoće, a ako ih već imate postoji subjektivni dokaz da derivat vitamina A (Retin-A) koji se nalazi u kremi protiv bora i kremi protiv akni ima mogućnost odstraniti strije.

Isto tako konzultirajte dermatologa za lasersko odstranjivanje strija. Strije neće u potpunosti nestati ali bar će biti manje vidljive.

Savjeti-hr.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Koliko god se trudile tijekom godine i vježbanjem pripremale za taj period u godini, nije lako riješiti se celulita i strija.

Savjeti stručnjaka

Rijetke su one žene, ali i muškarci, koje će ovu problematiku naglasiti razgovarajući s liječnikom. Rjeđi će to povjeriti prijateljima.

Savjeti i preporuke

Ekspertiza Laboratorija Elancyl na području brige za žensko tijelo duga gotovo pedeset godina utemeljena je na načelima malih pobjeda, discipliniranosti i ljubavi prema vlastitom...

Savjeti stručnjaka

Iz Poliklinike Medikol predstavljaju zatezanje kože lica pomoću Nd:YAG lasera kao brz i djelotvoran tretman koji je uz to i potpuno bezbolan.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.