Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Upoznajte Lagree Fitness metodu

Bez obzira na to što je lakše “roditi” nego napraviti neke vježbe, to uopće ne znači da je trening isključivo i samo za žene.

Satovi Lagrea su zahtjevni, no nema straha: svi vi to možete. Jedino što trebate svladati je strah od novoga i još neistraženog, jer sam Megaformer izgleda impresivno.

Bez obzira na to što je lakše “roditi” nego napraviti neke vježbe, to uopće ne znači da je trening isključivo i samo za žene.

Samo zato što je ne-lagan i traži dugotrajnu izdržljivost bez pauza između (ne, nema odmora 2 minute). Nakon par treninga će vam biti poprilično jasno o čemu se radi i bit će vam lakše (uglavnom zato što ćete tada već znati što vas očekuje) i osjećat će te se u superlativima.

A sada malo o toj „spravi za mučenje“ (doslovno svaka druga osoba koja vidi Megaformer).

Megaformer je sprava poznata u Gradu Anđela kao pilates na steroidima, koja se sastoji od pokretne pomične kočije koja povezuje dvije stabilne platforme. Vježbe se izvode tako da kočiju pomičete sporim i kontroliranim pokretima u vremenskom intervalu od 8 sekundi (za jedno ponavljanje npr. iskorak 4 s fleksija, 4 s ekstenzija), uz konstantan otpor koji kreiraju opruge i vaša masa. Uz pomoć različito pozicioniranih ručki na platformama, te sajli koje se mogu zakačiti i na dlanove i na stopala, moguće je kreirati preko 400 različitih vježbi.

Lagree metoda vježbanja stimulira sve elemente tjelesne forme, i to ne samo na jednom treningu, već u gotovo svakoj vježbi. A to su: izdržljivost, mišićna jakost, ravnoteža i stabilnost, pokretljivost i,šećer na kraju, promjena sastava tijela. Visoki intenzitet se postiže brzim flow tranzicijama iz vježbe u vježbu, bez pauza (kao što rekoh).

Što možete očekivati na kraju sata? Krv, znoj i suze. Šalim se za ono prvo, a i ova druga dva i tako imaju isti sastav. No, imat ćete osjećaj da su vam noge od želea, a mišići trupa kao da su dali zadnje atome.

I to samo još jednom dokazuje da ste jači nego što mislite. Jer glava pobjeđuje tijelo svaki put. I bit ćete jači iz treninga u trening. Vaše tijelo se transformira, a i vaš um.

Of course…

Ne propustite

Budi fit

Biti u top formi iziskuje dobro planiranje i konzistenciju, kako treninga tako i prehrane.

Istaknuto

U društvu koje je opsjednuto kultom tijela malo je čudno da netko želi da mu brojevi na vagi rastu, a ne padaju.

Gastronomija

Zato sam vama sladokuscima koji se ne žele pretrpavati šećerom i nepotrebnim štetnim sastojcima pripremila prokušani recept za home made Nutellu koja je osim...

Dobar posao

Vjerujemo da će i druge tvrtke u Hrvatskoj prepoznati važnost aktivne brige o zdravlju zaposlenika te da će primarna prevencija kroničnih bolesti i mišićno-koštanih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.