Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Predstavljamo

Uživajte u jutarnjem ritualu uz 100% Arabicu

FRranck je predstavio novu mljevenu kavu za domaćinstvo

Jučer je na jutarnjoj kavi u Francku predstavljena nova mljevena kava za domaćinstvo – Franck 100% Arabica. O samo ideji lansiranja kave premium kvalitete po pristupačnoj cijeni, posebnostima Franckove 100% Arabice kao i vrlo zahtjevnom procesu razvoja i proizvodnje govorili su Vesna Mihatov, master cupper, koja potpisuje recepturu 100% Arabice i Ivica Srakočić, marketing menadžer za kategoriju kave i kavovina.

Riječ je o prvoj u nizu Franckovih priča o kavi – uz kavu. Tom su prilikom prisutnima predstavljene i malo poznate činjenice i zanimljivosti o kavi. Kao vodeći proizvođač na hrvatskom tržištu, Franck na ovaj način želi dati svoj doprinos snažnijem razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi.

Predstavljanje i kušanje nove Franckove 100% Arabice nisu propustili ni pravi kavoljupci Marijana Batinić i Janko Popović Volarić koji su s prisutnima podijelili svoje dnevne rituale vezane uz kavu. Kako su istaknuli, preferiraju upravo mljevenu kavu jer im omogućava cjelovit doživljaj – od same pripreme i mirisa koji ispuni kuću i probudi sva osjetila pa sve do okusa svježe pripremljene šalice omiljenog napitka.

Nova Franck 100% Arabica

Nova Franck 100% Arabica mljevena je kava za domaćinstvo nastala mješavinom pomno odabranih zrna isključivo sorte arabica. Odlikuje se aromatskim bogatstvom, slatkoćom i blagošću, dok dominantna aroma čokolade prožeta notama lješnjaka i badema pruža savršen užitak ispijanja.

Marijana Batinic_Janko Popovic Volaric

Može se pripremati na nekoliko načina – u džezvi, kafetijeri, kao filter kava ili pomoću metode french pressa, a posebnim načinom mljevenja Franckov je razvojni tim postigao optimalnan omjer grubih i finih čestica što garantira jednako bogat okus bez obzira na način pripreme.

100% Arabica po svojoj je kvaliteti premium kava, a dostupna je po pristupačnoj cijeni što šalicu vrhunske kave za uživanje kod kuće čini dostupnijom svima. Preporučena cijena za pakiranje od 250 grama je 19,99 kuna.

Ivica Srakočić, marketing menadžer Francka za kategoriju kave i kavovina, o razlozima lansiranja novog proizvoda istaknuo je: „Stalno pratimo svjetske trendove i osluškujemo želje potrošača što nam predstavlja jednu od glavnih odrednica kod razvoja novih proizvoda. Rezultat ovog inovativnog pristupa naša je nova 100% Arabica koja, u ovome trenutku, predstavlja sam vrh ponude u segmentu kave za domaćinstvo. Želja nam je bila potrošačima ponuditi vrhunski premium proizvod po vrlo pristupačnoj cijeni te im tako pružiti priliku da uživaju u okusima koji su do sada bili prilično nedostupni prosječnom potrošaču.“

Jank Popovic Volaric_Vesna Mihatov_Marijana Batinic

Osim odabira najboljih arabica iz Središnje i Južne Amerike, iznimno bogatstvo i punoća okusa Franckove 100% Arabice dobiveni su i pažljivim procesom proizvodnje. „Pomno pripreman i detaljno nadziran postupak prženja omogućuje oslobađanje najboljih aroma skrivenih u zrnima kave nakon čega slijedi miješanje odabranih sorti arabice, mljevenje i na kraju pakiranje u vakum što najbolje čuva sve arome iz kave. Tijekom procesa proizvodnje, u svakom trenutku provode se detaljne analize i provjere kvalitete kave.“, istaknula je Vesna Mihatov, master cupper iz Francka.

Porijeklo sorte kave arabica
Podrijetlom s planinskih masiva središnjeg dijela Afrike, arabica je prva kultivirana sorta kave koja je zahvaljujući svojoj kvaliteti, brzo osvojila i obronke ostalih dijelova tropskog pojasa. Uzgaja se na većim nadmorskim visinama gdje joj u potpunosti odgovaraju klimatski uvjeti – česta kišna razdoblja, jačina sunca, sastav tla, vjetar te flora i fauna karakteristični za spomenuto područje. Upravo svi ovi specifični utjecaji omogućuju idealan razvoj aroma u plodovima kave, pa arabicu odlikuje kompleksnost i bogatstvo okusa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Zanimljivosti

Svaki drugi Zagrepčanin smatra da je zagrljaj najmanje što svatko od nas može učiniti kako bi nekome zahvalio, a odmah nakon toga slijedi –...

Gastronomija

Ritual ispijanja i uživanja u kavi ostaje prisutan neovisno o godišnjem dobu.

Gastronomija

Priča o Jamaica Blue Mountain kavi počela je 1728. godine, kad je tadašnji guverner Jamajke, Nicholas Lawes, donio više mladih stabala 100% arabike i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.