Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Uzvratite paintballom

Dok muškarci u paintballu samouvjereno jurišaju, žene manje podcjenjuju protivnika.

Za paintball je potrebna „poluautomatska puška“ ili „marker“, koja ispaljuje kuglice punjene bojom i zaštitna oprema. Pripremite se na okretnost tijela i skrivanje po šumi.

Broj "ratnika" može se popeti na stotinu, no to je rijetkost jer je igra ograničena veličinom terena i količinom opreme.

Paintball igrači nose specijalno dizajniranu masku za lice koja ih štiti od eventualnog udarca kuglice brzine do 90 m/s. Paintball je siguran sport, ozljede ne postoje, napominje Karlo Kodrnja iz zagrebačkog Paintball centra Kustošija.

Jedino Vas može malo zaboljeti ako Vam kuglica doleti u nezaštićeni dio tijela (pancirna je jakna također dio opreme). I to možete spriječiti ako namjestite markere na željenu jačinu udarca.

Djevojke su najbolje

Djevojke, koje dođu prvi put, igraju najbolje, jer se boje i stoga su vrlo pažljive, tvrdi Karlo Kodrnja iz Paintball centra Kustošija. Pogotovo su uspješne, kada igraju protiv muškaraca. Pomno se skrivaju, izviruju po potrebi i – pobjeđuju. Muškarci, naime za to vrijeme samouvjereno jurišaju i podcjenjuju protivnice: “Mene će neka ženska upucati? Nema šanse!"

Vaši protivnici se neće poredati u vrstu i žmireći čekati u koju dio tijela ćete ih pogoditi. Oni se mogu zavući u toranj, leći iza bunkera, čučnuti u rov, puzati kroz gusto grmlje ili se skrivati u šumi. Između igara ili nakon što su pogođeni, igrači se odmaraju u specijalnoj "sigurnosnoj zoni".

Vrste painballa

"Eliminacija" je najčešća igra. Cilj je pogoditi sve protivnike sa što manje gubitaka na svojoj strani. Kako ne bi upucali svog igrača, označeni ste trakama u boji koje su pričvršćene na nadlaktice.

"Osvoji zastavu" koja se nalazi u protivnikovoj bazi. Nju morate donijeti u svoju bazu. Naravno, potrebna je dobra strategija.

Pokoriti protivničkog zapovjednika cilj je igre "Izdajnik" u kojoj će se jedna osoba iz Vašeg tima okrenuti protiv vas.

Tereni po cijeloj Hrvatskoj

  • Na staroj karlovačkoj cesti je teren u Šervudska šuma.
  • U podnožju Velebita pokraj Gospića, u selu Rizvanuša igrati se može na svježem ličkom zraku u blizini izvorske vode.
  • Na prostoru brodsko-posavske županije tereni su kod jezera Petnja.
  • U ribničkoj dolini, nedaleko od Karlovca, igrači imaju prepreke i zaklone od prirodnih materijala.

Cijena partije paintballa

Približno iznosi 120 kuna po osobi. U nju je uključen cijeli komplet opreme plus 100 kuglica. Agresivni strijelci ih ispucaju u 2-3 minute! Igrači obično imaju 200 kuglica, koje naravno dodatno plaćaju, ali to je uobičajena količina streljiva za prosječnu bitku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Stres se vrlo česti naziva tihim ubojicom, najčešće potajno, ali konstantno utječe na naš organizam.

Duh i tijelo

Ako ste i vi među onima koji i nakon što završe s poslom osjećaju napetost, razdražljivi su ili se pak mentalno nikako ne mogu...

Dobar posao

Ljudski mozak razvrstava, sprema i ponovno vraća po potrebi mnoštvo informacija koje svakodnevno upijamo.

Obitelj

Prema slavnom švicarskom psihologu Piagetu, upravo je igra ključna za djetetov kognitivni razvoj, te za razvoj njegovog moralnog sustava.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.