Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Vanilin kiflice

Tradicionalan simbol blagdana po receptu naših baka.

Ovaj snježno bijeli keks s bazom od lješnjaka i badema uvaljan u šećer u prahu, pravi je i tradicionalan simbol božićnih i novogodišnjih blagdana, baš kao nekada, kako su to radile i naše bake.



Potrebno:
(za 60-ak komada)
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • 280 g brašna (pola oštro, pola meko)
  • 60 g mljevenih badema
  • 60 g mljevenih lješnjaka
  • 210 g hladnog maslaca
  • 1 žlica hladnog mlijeka
  • 100 g šećera u prahu
  • ostrugane sjemenke štapića vanilije


Postupak :
  1. Od šećera, malo soli, brašna, badema, lješnjaka i maslaca umijesite tijesto, po potrebi dodajte žlicu hladnog mlijeka. Tijesto oblikujte u tri valjka (Ø 2 cm) umotajte ih u foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
  2. Pećnicu zagrijte na 175 C. Odležalo tijesto režite na ploškice debljine prsta, oblikujte roščiće, složite ih na limove obložene papirom za pečenje ili još bolje ako imate originalni kalup za kiflice, te ih pecite 10-ak minuta. Pečene kiflice kratko ohladite u limu za pečenje, pa ih još tople uvaljajte u šećer u prahu koji ste prethodno izmiješali s ostruganim sjemenkama štapića vanilije.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Stalna glad nas može živcirati, ali i smanjiti razine energije u tijelu.

Trendovi

Slatki, stimulirajući, afrodizijački i prepoznatljivi miris vanilije zavodi, poboljšava raspoloženje, oslobađa od stresa i stvara osjećaj euforije.

Duh i tijelo

Industrija, mediji i religija nameću prevelika očekivanja od blagdana - radosti, blaženstva i idiličnih obiteljskih odnosa, a što su očekivanja i kriteriji viši, to...

Gastronomija

Bademi, orasi i bobičasto voće mogu zasladiti sve kolače koje imate u planu ispeći za ovaj Božić.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.