Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Vavina glazba za nepostojeći film

Zagrebačka promocija albuma "Soundtrack" Riječanina Vave.

Za Zagrepčane kojima subotnja špica ranije završava te vole neobične i originalne glazbene uratke dobro će biti da se zapute prema Dallasovoj trgovini u Masarykovoj ulici jer je ‘Soundtrack’ album kojeg kritičari jednoglasno hvale.

– Vavine glazbene instrumentalne razglednice, djelo su neupitnog glazbenog erudita, senzibilnog i mislećeg gitariste koji je mnogo više od daktilografa vještog u nizanju skala, o novom Vavinom albumu rekao za Zlatko Gall za Slobodnu Dalmaciju.

Putovanje Fausta Serdoza


Kako ime albuma govori radi se zaista o instrumentalnoj glazbi zasad nepostojećeg filma fantastičnih putovanja osebujnog Fausta Serdoza, glavnog lika Vavine proze.

Neobičnosti cijelog projekta pridonosi i činjenica da je u cijelosti snimljen na 4-kanalnog kasetofonu. A opremljen je atraktivnim omotom koji uz kompaktnu ploču, sadrži knjižicu s spomenutom pričom i nekoliko polaroid fotografija mjesta koja se opisuju na "Soundtracku".

Sjećanje na suradnju s Lauferom

Vava koji već dvadesetak godina spada u vrh riječke glazbene rock scene, uvrstio je na album i jednu nikad objavljenu pjesmu grupe Laufer ”Jezik otkinutih ruža” čiji je bio član.

Osim drugog po redu Vavinog albuma, u subotu ćemo moći čuti i vidjeti video spotove za dva singla s albuma koje je izradila Marina Jurjević, umjetnica koja živi i djeluje u Londonu, a spotovi su bili dio postave njene izložbe ‘Četiri lica Virginije Wolf’.

Izdavač Dallas, cijena 89 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.