Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Veličanstvena mala bića

Knjiga "Beba" Desmonda Morrisa donosi fascinantnu priču o prve dvije godine djetetova života.

Naime, poznati znanstvenik, inače doktor zoologije, opisao je razvoj bebe od trenutka začeća i to kroz sve faze rasta u utrobi, pa sve do rođenja. Kao i daljnjeg razvoja sposobnosti i dozrijevanja u samostalnog pojedinca jedinstvene osobnosti koji govori, hoda i razmišlja.

Osim detaljnog opisa razvoja djeteta u prve dvije godine života upotpunjenog najnovijim znanstvenim i medicinskim podacima, posebnost knjige Beba leži u bogatoj ilustraciji zanimljivih fotografija i folija koje olakšavaju razumijevanje zamršene anatomije bebina tijela. 

Nevjerojatna složenost ljudskog bića

Desmond Morris, autor brojnih bestselera o ljudskom i životinjskom ponašanju među kojima su „Goli majmun“, „Što je sreća“ i „Govor tijela“ s novom knjigom želio je dočarati putovanje na koje kreće dijete dok se razvija od sićušnog oplođenog jajašca do živahnog, očaravajućeg dvogodišnjaka. Na taj način svakome, bio on roditelj ili ne, ostavlja prostor za divljenje nevjerojatnoj složenosti ljudskog bića.

Kako je na promociji naglasila pedijatrica Dubravka Mutić-Kuvalja, roditeljstvo je ionako najvažniji posao koji nam se može dogoditi u životu.

S njom se složila i pjevačica Maja Vučić koja je priznala da se rasplakala kad je prolistala knjigu jer se prisjetila svojih iskustava sa kćerkicom Gitom.

Bez recepta za roditeljstvo

– Za mene je osobno bilo od neprocjenjive vrijednosti iskustvo poroda kad me Gita odmah nakon što sam je rodila, još okrvavljena, nakratko proučavala dok mi ju je doktor stavio na prsa. To me oduševilo jer su me mnogi uvjeravali da tako male bebe ništa ne „kuže“. K tome, nakon mene na nekoliko sekundi „snimila“ je i tatu Igora. Imala sam dojam kao da je htjela provjeriti kakve je to roditelje dobila, puna dojmova ispričala je Maja.

Zato smatra da je ova knjiga iznimno kvalitetna, te dovoljno dobra priprema za roditeljstvo. Osobito za mlade roditelje kod kojih će razbiti svaki eventualni strah i nedoumicu oko brige za bebu.

– Na temelju vlastitog iskustva shvatila sam da ne postoji recept za roditeljstvo, niti zacrtani put, nego je u pitanju zajednički rast i razvoj djeteta s majkom. Odnosno, s oba roditelja, završila je ova pjevačica i psihologinja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Kronična bolest jednog člana obitelji može uzrokovati velike emocionalne poteškoće unutar cijele obitelji i tako negativno utjecati na mogućnost pružanja utjehe oboljelom, koja mu...

Drama Queen

Vidi li se u mijenjaju pelena, u neprospavanim noćima? Vidi li se u vezanju repića ili slaganju Lego kockica?

She Book Club

Znanstvenici zacijelo ne znaju sve o mozgu, ali ono što znaju nudi najbolju priliku za odgoj pametne i sretne djece, bez obzira na to...

Drama Queen

Mi smo posebni pa je i ta naša ljubav posebna, naš odnos je poseban... Koja obmana!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.