Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Suncokreti na oblacima

Velike žrtve nas okrutnih žena!

Kako sebi dozvoliti da drugi ispiru usta tvojim životom, a sve je bilo tako sjajno i savršeno?

Razvodi oko mene pljušte na sve strane. Skoro pa svaki dan netko novi se razvodi. I ono malo prijatelja što sam imala u braku sada to više nisu. Sada su sretni samci – kako oni sami sebe nazivaju.

Sretni samci?

Samci jesu, to sigurno, koliko su sretni to ne znam. Ustvari, više nisam sigurna jesu li i koliko su sretni. Uglavnom, sretni moraju biti za širu javnost jer kako u ovom silno licemjernom, lažnom i izvitoperenom svijetu javno priznati poraz, reći da ti je žao, priznati svoju pogrešku, krivnju?

Kako?

Kako sebi dozvoliti da drugi ispiru usta tvojim životom, a sve je bilo tako sjajno i savršeno?

Kakva dobro uigrana predstava za širu javnost? Uh, al’ ste sve dobro nasamarili.
Međutim, tko spava s djecom – upišan se budi.

Tako bude i u životu. Tko puno laže, manipulira, igra se tuđim emocijama i slično, jednom mu se obije o glavu, svima, prije ili kasnije – tako funkcionira život.
I tako gledam i slušam te svoje „sretne“ novopečene samce, sve sami sjaj i blještavilo dok ne pokopaš po ranici malo dublje, malo jače, a onda izlaze sva čuda njihova „savršena“ života i njihova „blještavog“ svijeta. Svi ti novopečeni razvedeni samci su sve samo ne sretni. Koliko bijesa, ljutnje, koliko razočaranja i boli izlazi iz tih usta jer ih do neki dan njihova savršena životna odabranica ostavila. Ostavila bez riječi, bez pozdrava???!!!!

Čisto sumnjam da nije bilo nekog objašnjenja i više navrata. Ali, OK, nećemo dolijevati ulje na vatru.

Prije samog rastavljanja, napuštanja, razdvajanja više puta je rečeno, nagoviješteno, upozoreno, neke crvene zastavice su postojale. Ne, nije se dogodilo preko noći. Međutim, druga strana često ne čuje onog pored sebe ili ga/ju jednostavno uzima zdravo za gotovo i onda kad se dogodi rastur braka, svi se čude k’o pura dreku.

Kako tako odjednom?

Kako sada kad nam je najbolje? Nije niti odjednom, nije nam ni najbolje – možda je jednoj strani najbolje, druga sigurno pati.

Priča jednostavno ne drži vodu.

I onda tako ponekad popričam s nekim od tih mojih novopečenih samaca koji su uglavnom 40+ i pitam ih kako su, kako provode život?
Špranca njihova života je često uvijek ista furka: dečki, nogomet, pivo, neka mula od 25+ koju redovito peglaju, dobar auto, zika na najjače…. Điz, pomislim da pričam s nekim tinejdžerom, a ne s nekim tko ima 40+. Uglavnom savršenstvo, to je ono što su cijeli život čekali, baš to, baš takav život.

A onda odjednom dođe na red tema bivša supruga i onda krenu epiteti: kravetina, kurvetina, niš’ koristi, uništila me, iskoristila me, ma sve me. Mučenici, jadnici, patnici – eto, što drugo.

Velike žrtve nas okrutnih žena!

I tako se uhvatim u razmišljanju kako je sve savršeno dok slušam sva ta hvaljenja sve dok se ne spomenu bivše – onda krene crnilo i bol. Tada kroz priču shvatiš da taj njihov život i nije tako savršen i sretan kako prezentiraju, jer ako si sretan i zadovoljan svojim životom sada, tada nemaš potrebe srati po ikomu pa makar to bila i bivša žena koja te ostavila.

Međutim, svi jako dobro znamo da nema ništa gore od povrijeđenog ega, muškog ili ženskog, uopće nije bitno. U sve se možemo dirati samo nemoj u ego jer taj kad podivlja i počne mahati repom – eh, joj, neće na dobro. Na kraju, isto tako, dok seremo po bivšim supružnicima, često zaboravimo da ustvari seremo po sebi samima jer tko nam ih je odabrao? MI sami!

Tko nas je prisilio na brak? Nitko, sami smo na to pristali!

Tko nas sili da ostanemo u zajednici u kojoj nema poštovanja, sloge i ljubavi? Nitko nas na ništa ne sili, na sve pristajemo sami.

I koliko god ti moji samci uglavnom krivili svoje žene da su isključivo one krive za raspad „savršenog“ braka i obiteljskog života – ne mogu se složiti s tom tvrdnjom jer za ljubav treba dvoje, za svađu treba dvoje, kao što i svaka medalja ima lice i naličje. Stvar često nije crno bijela već postoje nijanse – kako dok se volimo isto tako i kad se više ne volimo – samo treba biti iskren prema sebi.

E sad, koliko smo ustvari u životu iskreni prema sebi?

Ne propustite

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Život u dvoje

Od navika, seksualnog ponašanja, oblačenja, načina na koji partner govori ili jede, sve može biti iritantni i naporno.

Suncokreti na oblacima

S obzirom na to da  su neki „stari mladići“, neki razvedeni, neki u lošim brakovima - neki dan su provukli temu žena.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.