Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Video: Samo je jedan orgazam!

Ima li orgazam veze s poslovnom uspješnosti?

Trenerica za orgazam Lisa Turner izjavila je nedavno za britanski časopis „The Sun“ da postoje četiri vrste ženskog orgazma – vaginalni, višestruki, orgazam cijelim tijelom i klitoralni. Našla je i vezu između orgazma i poslovne uspješnosti žena. No, s njenim se zaključcima ne slažu svi stručnjaci.

Različiti doživljaji orgazma

– Postoji jedna jedina vrsta orgazma, a orgazam kod žena je uvijek rezultat pravilne stimulacije klitorisa, objasnila je za She.hr Nataša Barolin Belić seksualna terapeutkinja i voditeljica savjetovališta „Korak dalje“.

No, neke ga žene mogu doživjeti penetracijom, a jednom dijelu žena, statistike su različite i kažu da se radi o 35 do 70 posto žena, je neophodna dodatna stimulacija klitorisa da bi doživjele orgazam.

Barolin Belić objašnjava kako ono o čemu govori Lisa Turner nisu vrste orgazma, nego različiti doživljaji orgazma.

– Žene različito doživljavaju orgazme – može se osjetiti u cijelom tijelu, žena može iskusiti vrlo jako grčenje i podrhtavanje cijelog tijela. Ponekad žene osjete orgazam samo u predjelu genitalija kao ritmičko grčenje mišića vagine. No, ne možemo očekivati da ćemo uvijek osjećati jednako snažne orgazme. Orgazam je orgazam i bitno je da žena osjeti užitak i razrješenje, kaže Barolin Belić.

Orgazam i poslovna uspješnost?

– Nisu mi poznata znanstvena istraživanja koja bi mogla pokazati vezu između poslovne uspješnosti i orgazma. Ono što možemo reći je da ne doživljavanje orgazma kod žena može izazvati frustraciju a ta frustracija može utjecati na kvalitetu života žene pa možda i na posao.

No, dodaje Barolin Belić, postoje žene koje nemaju seksualni život i sasvim su zadovoljne svojim životom i svojim postignućima na poslu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Seks

Bez sumnje, osobna povezanost proizlazi iz osjećaja sigurnosti, opuštenosti i osjećaja vrhunske ugode.

Seks i osjećaji

Opsesija se može usporediti s osjećajima koje imaju djeca kada ne dobivaju ono što žele - rade sve kako bi na kraju to nešto...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.