Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
trening u
trening u

Budi fit

VIDEO: Vježbe za trening u vlastitom domu

U kratkom videu Maja je pripremila nekoliko osnovnih vježbi koje možete napraviti u pauzi dok kuhate ili pospremate stan

Uz današnji užurbani način života malo ljudi ima vremena za sebe i bilo kakav oblik tjelesne aktivnosti. Većini radni dan prođe u sjedećem položaju te se nakon nekog vremna počinju javljati bolovi u vratu, leđima, nogama, nakuplja se višak kilograma, pada se u depresiju. Osvješteni postaju ljuti na sebe jer su shvatili da su zaboravili na svoje zdravlje, dok drugi traže izgovore i pitaju se “Ma tko će danas naći dva sata vremena za vježbanje?!”

Ne morate ići u teretanu i gubiti nekoliko sati, već hodajte po kvartu, prirodi, vozite bicikl, penjite se, plešite… bilo što, samo budite aktivni.

Trening u dnevnoj sobi, zašto ne?

Neki nemaju vremena, dok drugi možda nemaju novca za odlazak u sportski centar ili teretanu, ali zato svi kod kuće  imate razna pomagala uz čiju pomoć možete napraviti dobar trening. Odradite svaki dan 20-30 min i osjećat ćete se puno bolje, a vaše tijelo će vam biti zahvalno. Budite strpljivi i nakon nekog vremena vidjet ćete da vaše tijelo ima drugačiji oblik.

Svatko kod kuće ima krpu za brisanje poda, ili neki manji jastučić, kojima može odraditi jako dobar trening za stražnjicu, noge i trbuh. U kratkom videu pripremila sam nekoliko osnovnih vježbi koje možete napraviti u pauzi dok kuhate, glačate ili pospremate stan. Svaku vježbu možete napraviti 10-15 puta u 3 serije. Broj ponavljanja ovisi o vašoj fizičkoj pripremljenosti. Ako ste napredniji vježbač povećajte broj ponavljanja, a ako ste “friški” vježbač nemojte pretjerivati. Trudite se da pokret tj. vježba bude pravilno izvedena jer je najbitnije da se ne ozlijedite.

 

Maja Ćustić, prof. kin., osobni trener
[email protected]
Facebook Maja Ćustić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Porazgovarali smo s njom o trendovima u fitnessu, ali i o fitness kongresu, Urban Training Campu 2024, koji će se održati u Sparta Gym...

Budi fit

Slažem se da možda zvuči smiješno odraditi 'trening' u moru, a da nije plivanje, ali probajte razmišljati drugačije...

Zanimljivosti

Postoji li bolje vrijeme za fizičku aktivnost od prekrasnog proljeća?

Budi fit

Aktivnosti koje će vam osigurati manji konfekcijski broj.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.