Vikend je rezerviran za punjenje baterija

punjenje baterija

Lijepo je imati frajera, družiti se s “babama” ili sjesti za obiteljski ručak, ali ponekad vam jednostavno treba vremena za sebe. Onog “solo” vremena. Nama najdraži scenarij je sjesti u auto i “zapičiti” na more na dva dana bez ikoga, pa čak i mobitela, no jako dobro se možete odmoriti i kod kuće. Naglasak je na – NE RADIMO NIŠTA!

Recite svima da danas “solirate”

Ako živite s dečkom/mužem/djecom/sestrom… najavite im da vam danas treba cijeli dan ili popodne samo za vas. Organizirajte se bez njih i oni neka se organiziraju bez vas. Otkažite kave, kina i slične dogovore i uzmite dan u svoje ruke.

Iskopčajte se

Nema telefona, mobitela, laptopa, ostataka posla, vijesti i svega što bi vas moglo rastrojiti ili vam “dići živac”. Danas ćete naučiti uživati bez tehnologije. Ovo vrijedi za sve osim televizije, ali samo ako gledate omiljeni film i radija, ali samo ako slušate glazbu koju volite.

Izađite

Nema ljepše stvari od šetnje prirodom ili gradom, ali solo. Sami ste sa svojim mislima, idete u kojem god smjeru vi želite, nema žurbe, nema prilagođavanja. Sjednite sami na kavu i promatrajte ljude, kupite svježe cvijeće za kuću, to tako “podiže” raspoloženje. Prošetajte parkom, sjednite na klupicu ili odite planinariti. Zapravo, što god vas opušta i veseli.

Ili… ostanite kod kuće

Punjenje baterija kod kuće najbolje ćete postići ako ste sami u stanu/kući. Upalite neku dragu glazbu, plešite, kuhajte, ležite, pogledajte neki dobar film, pročitajte knjigu. Ako vas peglanje opušta – peglajte, ali zato jer vam je  gušt, a ne jer morate. Stanite na trenutak i razmislite što želite napraviti, a inače ne stignete. Sada sve to možete, ovo je vaše vrijeme.

Počastite svoje tijelo

Koliko često tijekom tjedna stignemo same sebi pružiti kraljevski tretman? Napravite si kupku, pustite laganu glazbu, poslije se namažite nekim mirisnim uljem, izmasirajte si stopala… uživajte u svakom pokretu, u svakom milimetru svoj tijela. Napravite pakung za kosu, neka vas ispuni miris svježine… piling, maska, parenje lica… sve stignete. Nakon toga uredite si nokte, stavite neku lijepu boja koja će vas razveseliti.

Pripremite se za ponedjeljak

Sada ste odmorni, opušteni, sve ste stigli i u svemu ste uživali i nema smisla da vam početak tjedna to pokvari. Pripremite si u nedjelju navečer outfit za radni ponedjeljak, navijte sat malo ranije, kako biste stigli ustati u miru, popiti kavu, pogledati se u ogledalo i uživati u prizoru. Ako ne radite… onda uživajte u tome da možete ustati kad vam bioritam poželi.